Premierul britanic ameninţă că va exclude parlamentarii conservatori pro-Brexit din partid

Ministrul britanic de externe Boris Johnson.
Ministrul britanic de externe Boris Johnson. (Captură Foto)

Primul ministru britanic Boris Johnson a ameninţat că va exclude din partid orice parlamentar care votează împotriva poziţiei guvernului conservator referitoare la Brexit.

Măsura survine pe fondul unei escaladări rar întâlnite a tensiunilor datorate termenului pentru Brexit, de 30 octombrie.

Săptămâna trecută Regina Marii Britanii a suspendat activitatea parlamentului, la cererea lui Johnson, care a încercat în acest fel să limiteze interferenţa asupra planurilor sale de ieşire din UE, venită din partea parlamentarilor, în special a celor laburişti.

O sursă din comisia de disciplină a Partidului Conservator a declarat că orice parlamentar conservator care votează împotriva guvernului în această săptămână va fi dat afară din partid şi i se va interzice candidatura la alegerile următoare.

„Le transmit astăzi parlamentarilor conservatori un mesaj foarte simplu: dacă nu vor vota marţi cu guvernul, vor distruge poziţia de negociere a guvernului şi vor ceda controlul parlamentului lui Jeremy Corbyn”, a afirmat sursa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe