Premierul britanic ameninţă că va exclude parlamentarii conservatori pro-Brexit din partid

Ministrul britanic de externe Boris Johnson.
Ministrul britanic de externe Boris Johnson. (Captură Foto)

Primul ministru britanic Boris Johnson a ameninţat că va exclude din partid orice parlamentar care votează împotriva poziţiei guvernului conservator referitoare la Brexit.

Măsura survine pe fondul unei escaladări rar întâlnite a tensiunilor datorate termenului pentru Brexit, de 30 octombrie.

Săptămâna trecută Regina Marii Britanii a suspendat activitatea parlamentului, la cererea lui Johnson, care a încercat în acest fel să limiteze interferenţa asupra planurilor sale de ieşire din UE, venită din partea parlamentarilor, în special a celor laburişti.

O sursă din comisia de disciplină a Partidului Conservator a declarat că orice parlamentar conservator care votează împotriva guvernului în această săptămână va fi dat afară din partid şi i se va interzice candidatura la alegerile următoare.

„Le transmit astăzi parlamentarilor conservatori un mesaj foarte simplu: dacă nu vor vota marţi cu guvernul, vor distruge poziţia de negociere a guvernului şi vor ceda controlul parlamentului lui Jeremy Corbyn”, a afirmat sursa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe