Papahagi, despre "calmul" lui Iohannis şi "Telejustiţia"

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi se declară îngrijorat de "calmul" pe care îl promovează preşedintele Klaus Iohannis pentru că, în opinia lui, sistemul corupt din ţara noastră ar trebui "să se năruie cu zgomot, nu să continue în linişte".

"Suspectă graba cu care Adrian Năstase a salutat nominalizarea lui Eduard Hellvig la SRI. Sper ca Hellvig, intrat în politică alături de Dan Voiculescu, să nu fie un director pentru liniştea celor ca acesta. Începe să mă sperie "calmul" pe care îl vrea Preşedintele Iohannis. Sistemul corupt trebuie să se năruie cu zgomot, nu să continue în linişte", a precizat Adrian Papahagi.

Pe de altă parte fondatorul PMP nu este de acord cu Traian Băsescu care s-a declarat şocat de faptul că Iohannis, "premierul de la Grivco" a reuşit să nominalizeze pentru şefia SRI "un om al lui Voiculescu".

"Să nu exagerăm cu "premierul Grivco"! Totuşi, nu Klaus Iohannis a fost candidatul susţinut de Antena 3, ci dr. Ponta, amicul prea-cinstitei. Critic ce e de criticat, dar cu măsură", a opinat Adrian Papahagi, unul dintre fondatorii PMP care ulterior a părăsit formaţiunea nemulţumit de deciziile şi atitudinea conducerii formaţiunii.

În timp ce fondatorul PMP este de părere că "telejustiţie" trebuie să continue pentru că are o valoare terapeutică şi pedagogică benefică poporului român, Klaus Iohannis se află exact la polul opus şi le cere procurorilor mai puţin zornăit de cătuşe.

Într-un interviu acordat Digi24, şeful statului i-a criticat pe procurorii care încurajează "telejustiţia", făcând referire la cazul deputatei Elena Udrea, intens mediatizat.

"Eu cred că anumite aspecte ar fi putut fi atenuate. Să vedem mai puţin zornăit de cătuşe şi să aflăm prin comunicate seci ce s-a întâmplat", a declarat Klaus Iohannis, care s-a declarat nemulţumit şi de faptul că procurorii DNA sunt implicaţi în scurgerea de informaţii din dosare către jurnalişti.

La rândul său, Adrian Papahagi vrea ca "telejustiţia" să îşi urmeze cursul de până acum: "Eu aplaud telejustiţia şi vreau să continue. Are valoare terapeutică şi pedagogică. Ani de zile şi femeile uşoare ne-au sfidat pe ecrane. Ani de zile ei au fost isteţii, iar ceilalţi fraierii. E cazul ca tinerii studioşi şi cumsecade să înţeleagă că nu ei sunt fraierii, ci ceilalţi. Că munca lor onestă şi prost plătită, sau prosperitatea lor greu obţinută sunt mai de preţ decât luxul şi puterea celor corupţi. Că investiţia lor e mai profitabilă, că pariul lor e câştigător".

În opinia acestuia, a venit momentul ca tinerii care muncesc ani de zile pentru un rezidenţiat, un doctorat sau o afacere să vadă că drumul lor e cel corect.

"Da, e nevoie de telejustiţie. Ea este educativă pentru tineri şi terapeutică pentru popor", a subliniat Adrian Papahagi, care ocupă un post de profesor universitar în Cluj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne