Papahagi: Blatul Udrea-Ponta, tot mai vizibil. Pregăteau un regim nefast pentru ţară, util doar pentru mafie

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, membru fondator al PMP, care ulterior a părăsit formaţiunea, şi-a exprimat satisfacţia că a avut clarviziunea să denunţe public blatul dintre Elena Udrea şi Victor Ponta atunci când puţină lume îl intuia - blat care acum devine din ce în ce mai vizibil, odată cu intrarea în scenă a procurorilor DNA.

"Blatul Udrea-Ponta devine tot mai vizibil. În scurtă vreme va fi de netăgăduit. Grupurile Cocoş-Golden Blitz-Udrea şi Herţanu-Ponta îşi împărţeau bine mersi contracte de milioane de euro din bani publici, după cum se vede din referatele DNA. Mă bucur că am avut clarviziunea să denunţ public acest blat, atunci când puţini îl intuiseră, în iulie 2014", a precizat Adrian Papahagi.

"Nu le găsesc nicio scuză celor din PMP şi PNŢCD care ştiau ce porcărie se pregătea, dar au susţinut-o pe Udrea în încercarea de a-şi salva pielea penală netezind calea lui Ponta. Alături de Ponta, pregăteau un regim nefast pentru ţară, util doar pentru mafie", a continuat fostul lider PMP.

Adrian Papahagi se bucură că a avut tăria să refuze revenirea în PDL, propusă în iulie 2014 de Vasile Blaga, şi că a sprijinit-o pe Monica Macovei la prezidenţiale, alături de care s-a angajat să construiască o alternativa "nu doar la PSD, ci şi la PNL, care e la fel de plin de corupţi."

"Cred în continuare că Macovei ar fi fost un preşedinte mai competent decât Iohannis, mai stăpân pe sine, mai capabil să înţeleagă tabloul geostrategic mare şi măruntaiele lumii politice româneşti. Mă bucur că am votat fără rezerve şi ezitare Klaus Iohannis, după ce Monica Macovei nu a intrat în turul II. Este un om decent şi bine intenţionat, chiar dacă mai are nevoie de timp pentru a deveni un mare preşedinte", a mai afirmat acesta.

Mai mult, Adrian Papahagi şi-a exprimat bucuria că a participat activ, atrăgând şi alţi oameni, la cele patru mitinguri de protest de la Cluj (2, 8, 14, 16 noiembrie), mitinguri despre care susţine că au dat tonul în ţară şi au contribuit decisiv la victoria "unui om decent împotriva unui borfaş".

"Mă bucur că am denunţat mereu pericolul Ponta, în egală măsură cu pericolul Udrea. Am conştiinţa împăcată. Am fost pe toate baricadele corecte de când fac politică: şi în vara lui 2012, opunându-mă unei imense derive democratice şi instituţionale; şi în toamna lui 2012, opunându-mă valului USL; şi în martie 2013, sprijinind moţiunea Reformiştii în PDL; şi în februarie şi iunie 2014, opunându-mă ofensivei penale a Elenei Udrea în PMP; şi în noiembrie 2014, sprijinindu-i corect pe Macovei şi apoi pe Klaus Iohannis", afirmat Adrian Papahagi.

"Am făcut mereu politică de opoziţie în aceşti doi ani şi jumătate. Am susţinut mereu tabăra mai slabă, care pleca la drum cu mai puţine şanse, dar se afla de partea dreptăţii şi adevărului. Am denunţat derivele şi m-am distanţat de ele. Voi încerca să practic acelaşi tip de politică şi în anii care vin", a concluzionat acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne