Fragment din jurnalul Elenei Udrea. "M-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta"

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat vineri, pe blogul său, la solicitarea Elenei Udrea, un fragment din jurnalul politicienei, fragment care ar trebui să spună multe despre nominalizarea lui Eduard Hellvig ca înlocuitor al generalului Florian Coldea la şefia SRI.

"Aflu că Elena Udrea mi-a solicitat public să reproduc din Jurnal rândurile despre Eduard Hellvig. Dau curs solicitării", scrie Cristoiu pe blog.

Redăm fragmentul publicat de jurnalist:

"La un moment dat aflând că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Hellvig şi Petrache de la Ilfov, la Coldea, să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis şi că aceştia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil până la alegeri Iohannis, m-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode”, ar fi scris Udrea pe blog.

Reamintim că la scurtă vreme după ce a fost îngropată în acuzaţii de corupţie, dosare, avize de urmărire penală şi arestare etc., Elena Udrea i-a încredinţat lui Ion Cristoiu jurnalul pe care susţine că l-a ţinut în campania electorală pentru prezidenţiale, campanie în care a participat şi ea ca aspirant la preşedinţie, susţinută de însuşi preşedintele Băsescu.

Potrivit lui Ion Cristoiu, jurnalul Elenei Udrea confirmă teoria că SRI a fost implicat în bătălia pentru Cotroceni.

"El (Jurnalul) îmi confirmă teza că alegerile din acest an au fost o bătălie pe viaţă şi pe moarte pro sau contra Victor Ponta. În această bătălie, SRI a fost implicat de o parte şi de alta. Prin George Maior - de partea lui Victor Ponta. Prin Florian Coldea - împotriva lui Victor Ponta." scrie evz.

Pe de altă parte, merită reamintit că recent, jurnalistul Dan Tăpălagă scria că ceea ce se întâmplă acum în România, respectiv investigaţia DNA-ului în dosarul lui Iulian Herţanu, care relevă că Grossman Engineering, firma controlată de cumnatul premierului Victor Ponta, a format, "incredibil" dar adevărat, un consorţiu cu Euroconstruct, controlat de oameni de afaceri apropiaţi de Elena Udrea şi Dorin Cocoş (Grupul de la Golden Blitz), confirmă teoria blatului între Ponta şi Băsescu, blat în care Udrea a jucat un rol deloc de neglijat.

Potrivit lui Tăpălagă, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale trebuia să intre Udrea, nu Iohannis (ceea ce ar explica perfect de ce s-a dus Udrea la Maior să-i spună că se lucrează contra lui Ponta), după care lucrurile ar fi aratat la modul următor: Ponta - preşedinte, Maior - premier, Oprea - şef la SRI, Bica - şefă DIICOT eventual comasat cu DNA iar Udrea înscăunată şefă a aşa zisei opoziţii, condusă împreună cu fostul preşedinte Băsescu.

Doar Udrea putea să-i garanteze succesul lui Ponta, scrie Tăpălagă, reamintind că deputata se visa "chiar premier", ceva mai încolo.

"Ce obţineau Băsescu şi Udrea în schimb? Imunitate, protecţie în afaceri sau cooptarea în jocul puterii. Puterea şi opoziţia s-ar fi văzut doar la televizor, dar şi-ar fi văzut liniştită de afaceri în subteran. Justiţia se întorcea sub control politic pentru a scuti cercul iniţiaţilor de orice fel de neplăceri. Motorul rămânea fără curent", opinează jurnalistul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne