Declaraţiile halucinante pentru care Papahagi a fost catalogat drept "inamic public al băsismului"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Atmosfera generală de la Congresul PMP de duminică, discursul susţinut de Traian Băsescu şi absenţa Elenei Udrea au fost comentate de Adrian Papahagi, fondator PMP care ulterior a părăsit formaţiunea nemulţumit de conducere, într-un mod care a stârnit reacţii dure din partea susţinătorilor fostului preşedinte.

"Nunta mortului. Toţi în straie de duminică, dar vădit stingheri. Să râdă sau să plângă, să se bucure că măcar sunt vii, sau să plângă că nunta li se împleteşte cu doliul şi cheful cu ruşinea? Marele vraci, care se retrăsese de ceva vreme în muţenie şi izolare, a revenit preţ de un ceas. Nu, nu şi-a pierdut îndemânarea. A mai galvanizat o dată cadavrul, care a tresărit spasmodic, grotesc. Un rictus între zâmbet trist şi grimasă înfricoşată s-a întipărit pe chipul cadavrului.

Invitaţii s-au prefăcut că se bucură şi chiar au încins o horă neconvingătoare (au obiceiul de-a juca la comandă), dar cu toţii simţeau în aer mirosul greu al cadavrului. Chiar ascunsă în altă încăpere, mireasa în descompunere puţea groaznic. Atât de groaznic, încât se simţea în tot regatul. Chiar şi cei care ascultaseră din laşitate ordinele ei ştiau că nu o mai scoală niciun Făt-Frumos: nu era Albă-ca-Zăpada, adormită angelic în raclă, ci vrăjitoarea cea rea, înecată cu propriul ei măr otrăvit", a scris Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.

Publicarea acestui comentariu a declanşat o avalanşă de critici la adresa lui Adrian Papahagi, critici la care fondatorul PMP răspunde în felul următor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.