Opinie: Accederea în Parlamentul R. Moldova garantată de promovarea la testul de „mizerabilitate”

Dumitru Spătaru enumeră cinci puncte de bază din testul de „mizerabilitate”, afirmând că şi ele vor fi suficiente pentru a le garanta unor pretinşi politicieni că vor ajunge deputaţi în Parlamentul de la Chişinău.
Ştefan Sârbu
06.08.2017

alte articole

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
06.08.2017

Editorialistul Dumitru Spătaru afirmă că nu va fi deloc complicat să fii ales deputat în viitorul Parlament al Republicii Moldova. Dacă la organele oficiale ale statului ar trebui prezentate diferite înscrisuri privind integritatea, starea psihică, averea şi potenţialele conflicte de interese, la „organele neoficiale” ar fi suficient să prezinte probe de „mizerabilitate” şi, dacă acestea vor fi considerate convingătoare, persoana numaidecât va ajunge deputat.

În opinia editorialistului, testul de „mizerabilitate” ar presupune ca politicianul să prezinte dovezi împotriva sa că este şantajabil, că are în CV-ul său „pete negre”, care îl fac „controlabil”, ca o garanţie că, dacă în el se investeşte şi ajunge în Parlament, nu o va lua razna, ci va executa ceea ce i se va spune.

De asemenea, potrivit editorialului publicat pe tribuna.md, potenţialul deputat ar mai trebui să prezinte un extras de la procuratură sau de la CNA că, deşi nu are încă statut de bănuit sau învinuit ar fi sub urmărire penală. ”Existenţa unui dosar ar reprezenta o garanţie sută la sută că va fi promovat în fotoliul de deputat, deoarece de asemenea deputaţi „e mare nevoie” – ei pot fi mişcaţi ca pionii pe tabla de şah şi niciodată nu vor ieşi din cuvânt.

Suplimentar, Dumitru Spătaru consideră că cei ce aspiră să devină deputaţi în Parlamentul R. Moldova ar trebui să dovedească că le plac banii la nebunie, că au o obsesie bolnavă pentru averi şi că sunt gata să-şi vândă şi mama pentru câţiva arginţi. ”Astfel de deputaţi nu au preţ în ochii regizorilor politici din umbră, deoarece nimeni şi nimic nu-i poate opri, nu există mârşăvie pe care ei să nu o poată face!”

Şi în final, viitorul ”ales al poporului” urmează să aibă rude corupte, implicate în diferite scheme, numele cărora să figureze în dosare. ”Solidaritatea de clan, dorinţa de a-ţi acoperi neamurile cu orice preţ, chiar dacă sunt numai bune de puşcărie, îi face pe unii „aleşi” (dar nu ai poporului) foarte loiali, docili, gata de orice mârşăvie, chiar dacă ei se consideră victime pentru că „s-au jertfit pentru binele altcuiva”.”

În concluzie, autorul editorialului precizează că acesta este tipul de persoană în care vor investi unele partide şi unii politicieni din R. Moldova la următoarele alegeri, aceştea candidând şi în circumscripţii, şi pe listele de partid. Anume ei vor avea cele mai mari şanse de a ajunge în Parlament, pentru că, spre deosebire de candidaţii oneşti şi integri, nu vor fi atacaţi, denigraţi, împiedicaţi să-şi desfăşoare campania electorală etc. Din contra, vor fi ajutaţi să ajungă în Legislativ. ”Deoarece de astfel de deputaţi ar fi nevoie…. pentru a distruge ceea ce a mai rămas din statul Republica Moldova.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor