Preşedintele PUN: Dacă nu va rămâne fără cetăţenia RM, Băsescu va candida la parlamentare

Fostul preşedinte al Romniei, Traian Băsescu ar putea participa la alegerile parlamentare din 2018, dacă va mai fi cetăţean al Republicii Moldova, iar ulterior ar putea deveni şi liderul Partidului Unităţii Naţionale, a punctat Anatol Şalaru.
Anatol Şalaru şi Traian Băsescu
Anatol Şalaru şi Traian Băsescu (facebook.com)

În contextul discuţiilor din ultima perioadă privind sistemul electoral şi alegerile parlamentare din 2018, liderul Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru este sigur că formaţiunea pe care o conduce va ajunge în următorul Parlament. Şalaru a mai menţionat că nu şi-ar fi făcut partid în care să-l invite ulterior pe Traian Băsescu.

„Discuţia despre crearea partidului a început încă în luna ianuarie, cu Traian Băsescu la Bucureşti. Ideea nu a fost a mea”, a mărturisit politicianul în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21. Amintim că în cadrul primului congres extraordinar al Partidul Unităţii Naţionale (PUN) din Republica Moldova organizat la sfârşitul lunii iunie la Chişinău, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte de onoare al noii formaţiuni politice.

Cât despre procesul de judecată care are loc între Şeful statului, Igor Dodon şi Traian Băsescu privind cetăţenia Republicii Moldova, liderul PUN consideră că procesul s-ar tergiversa în mod intenţionat pentru a o întinde până după campania electorală din 2018. Astfel, Şalaru a ţinut să precizeze că, în cazul în care va avea cetăţenia Republicii Moldova, Traian Băsescu „va candida la funcţia de deputat şi va prelua preşedinţia partidului. Funcţia de preşedinte al PUN este vacantă, iar în momentul în care preşedintele îşi va recâştiga cetăţenia, vom convoca un nou congres şi vom alege preşedintele”.

Şalaru a mai specificat că în viitorul apropiat, Băsescu va veni destul de des la Chişinău, iar înainte de alegeri chiar va face campanie electorală în Republica Moldova.

Amintim că la 3 ianuarie 2017, în urma şedinţei Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a anunţat că a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, obţinută la începutul lunii noiembrie 2016. Ulterior, la 20 martie, decretul prezidenţial a fost suspendat de către Judecătoria Chişinău, iar cererea de chemare în judecată depusă de fostul lider de la Cotroceni a fost acceptată pentru examinare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe