Mister legat de zborul AirAsia QZ8501. Un blogger chinez avertiza înainte de accident

Avioane ale companiei aeriene AirAsia.
Avioane ale companiei aeriene AirAsia. (Epoch Times)

Un chinez a postat o serie de mesaje, între 15 şi 17 decembrie, avertizând că zborurile Malaysia Airline şi AirAsia ar trebui evitate. ”Sunt vieţi în joc. Vă rog fiţi atenţi”, a notat bloggerul chinez cunoscut sub numele ”Citizens Have Their Own Joy” (în chineză numele e mult mai scurt).

Comentariile acestuia au fost publicate pe Tianya Club, unul din cele mai utilizate forumuri din China, însă nu au primit prea multă atenţie până pe 28 decembrie, când zborul AirAsia QZ8501 a dispărut cu 162 de pasageri la bord. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control din capitala indoneziană Jakarta la 7:17, ora Beijingului.

Bloggerul nu a publicat alte mesaje după dispariţia avionului, însă discuţiile s-au aprins ulterior iar articolele acestuia au ajuns la 103 pagini de comentarii şi 2,5 milioane de vizualizări.

”Citizens Have Their Own Joy” şi-a răspândit avertizările de-a lungul a 39 de mesaje, susţinând că o organizaţie criminală internaţională vizează companiile aeriene malaeziene.

Postul original a precizat că zborul MH-370, dispărut în luna martie, şi zborul MH-17, prăbuşit în luna iulie în estul Ucrainei, au fost atacate de aceeaşi organizaţie. Bloggerul susţine că această organizaţie ţinteşte AirAsia deoarece ”aparţine Malaeziei”.

Nu a explicat însă de ce organizaţia ţinteşte liniile aeriene malaeziene, dar menţionează că practic ”a distrus Malaysia Airlines, cea de-a şasea linie aeriană din lume”.

Malaysian Insider a publicat o ştire conform căreia Tony Fernandes, CEO al Air Asia, a aruncat pe piaţă peste 900 de mii de acţiuni, cu puţin înainte de accident.

”Stai departe de Malaysia Airlines, stai departe de AirAsia, şi bucură-te de viaţa ta”, a notat bloggerul.

Chiar dacă comentariile iniţiale păreau ale unui nebun, după dispariţia avionului AirAsia unii comentatori au precizat, printre altele, că acesta ar putea lucra pentru o agenţie de informaţii chineză.

Unele rapoarte în limba engleză spun că bloggerul a avertizat în privinţa unei posibile implicări a Statelor Unite, precizând că acesta a menţionat că în spatele avioanelor dispărute se află ”mâini negre” şi că Statele Unite ”sunt încăpăţânate”.

Malaysian Insider a publicat o ştire conform căreia Tony Fernandes, CEO al Air Asia, a aruncat pe piaţă peste 900 de mii de acţiuni, cu puţin înainte de accident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe