Marian Drăgulescu, despre noua conducere a gimnasticii româneşti

"Sper ca noua conducere să readucă gimnastica românească acolo unde îi este locul la nivel internaţional. Sper să se reorganizeze şi să ne recâştigăm locul pe podium la marile competiţii" - Marian Drăgulescu.
Gimnastul român Marian Drăgulescu.
Gimnastul român Marian Drăgulescu. (Alexander Hassenstein / Bongarts / Getty Images)

Gimnastul Marian Drăgulescu a fost prezent, luni, la sediul Federaţiei Române de Tir Sportiv acolo unde au avut loc alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică, câştigată într-un final de Carmencita Constantin.

Aceasta a primit cele mai multe sufragii (28) din partea celor 44 din cei 49 de membri afiliaţi prezenţi cu drept de vot, faţă de contracandidatul său, Ioan Suciu, care a întrunit doar 16.

"Sper ca noua conducere să readucă gimnastica românească acolo unde îi este locul la nivel internaţional. Sper să se reorganizeze şi să ne recâştigăm locul pe podium la marile competiţii", a declarat sportivul român.

Drăgulescu l-a menţionat totodată şi pe fostul său coleg şi antrenor Ioan Suciu, care deşi a pierdut alegerile, ar trebui să ajute în continuare gimnastica şi să fie alături de sportivi.

"Sper ca Ioan Suciu să rămână în continuare alături de gimnastică. Are cunoştinţe, este de atâţia ani în gimnastică... acum prea puţin contează cine e la cârma federaţiei atâta timp cât toţi trebuie să ne aducem aportul, fiecare cum poate. Cum spunea şi doamna preşedintă, e nevoie de toată lumea pentru a schimba ceva. Cu un singur om nu se poate, este nevoie de o echipă", a spus Marian Drăgulescu.

Carmencita Constantin, noul preşedinte FRG, declarase la finalul voturilor de ieri că Marian Drăgulescu va lucra alături de ea pentru a se pregăti pentru funcţia de preşedinte de federaţie în viitor.

"Mi-ar plăcea foarte mult. Şi nu mă gândesc numai la Marian, cred că oamenii care au lucra cu mine au învăţat foarte mult de la mine. Şi pot fi urmăriţi cei din gimnastica aerobică în acest sens. Voi face acelaşi lucru cu toţi foştii sportivi, pentru că avem nevoie de toată lumea. Suntem prea puţini pentru un război atât de mare. Voi încerca să le stârnesc dorinţa de a munci alături de noi", a mărturisit noul oficial a organismului naţional de conducere al gimnasticii din România.

"Mai e până atunci, eu mă concentrez pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice, pe Campionatele Europene din decembrie... Deocamdată la asta mă gândesc. Cât timp fac sport de performanţă vreau sa îl fac la cel mai înalt nivel. După aceea voi vedea şi eu cum pot să ajut gimnastica românească. Sunt în acest fenomen de la 7 ani şi mi-aş dori să rămân aici şi să pun umărul" a fost răspunsul lui Drăgulescu, întrebat de intenţia sa de a candida în viitor la şefia forului naţional.

Mandatul noului Preşedinte al Federaţiei va fi valabil până anul viitor, în 2021, când vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.

În vârstă de 62 de ani, Carmencita Constantin a mai întrunit în trecut funcţia antrenor, arbitru naţional şi internaţional de gimnastică aerobică. De asemenea, ea a fost membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, precum şi preşedintă a Comisiei Tehnice de gimnastică aerobică. În prezent director general al companiei General Electric, Carmencita Constantin are 22 de ani de experienţă în management, iar timp de 7 ani a reprezentat România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE.

Iniţial, alegerile pentru funcţia de preşedinte a organismului naţional de conducere al gimnasticii din România trebuiau să aibă loc în 19 martie, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Toate acestea după ce fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan, care se afla la conducerea forului naţional, a demisionat din funcţie la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.