Carmencita Constantin este noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

"Este cea mai de suflet reuşită a mea. Cea mai de suflet. Este un mare succes şi o mare bucurie. Înseamnă că o mare parte din comunitatea gimnasticii are încredere în mine. Iar eu nu am voie să trădez această încredere. Şi nu o voi trăda." - Carmencita Constantin.
Carmencita  Constantin a câştigat alegerile pentru funcţia  de preşedinte a Federaţiei Române de Gimnastică.
Carmencita Constantin a câştigat alegerile pentru funcţia  de preşedinte a Federaţiei Române de Gimnastică. (Federatia Română de Gimnastică/facebook)

Luni, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Federaţiei Române de Gimnastică, reprezentanţii structurilor afiliate şi-au ales noul preşedinte.
Întrunirea desfăşurată în aer liber la sediul Federaţiei Române de Tir Sportiv a respectat întru totul măsurile prevăzute de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de coronavirus.
Astfel, la finalul numărării voturilor, fosta gimnastă Carmencita Constantin a primit cele mai multe sufragii (28) din partea celor 44 din cei 49 de membri afiliaţi prezenţi cu drept de vot, faţă de contracandidatul său, Ioan Suciu, care a întrunit doar 16.

"Este cea mai de suflet reuşită a mea. Cea mai de suflet. Este un mare succes şi o mare bucurie. Înseamnă că o mare parte din comunitatea gimnasticii are încredere în mine. Iar eu nu am voie să trădez această încredere. Şi nu o voi trăda. A fost o promisiune faţă de mine însămi şi am sperat să ies învingătoare. Asta pentru că nu am luat uşor decizia de a candida, am cumpănit dacă am timp, dacă pot, dacă am o comunitate care să mă urmeze şi să răspundă la tot ceea ce vreau să fac. Şi nu e vorba de ce vreau eu, e vorba de ceea ce trebuie făcut. Trebuie să mişcăm structurile. Suntem într-o structură care are nevoie de mişcare, de modificări, de flexibilitate şi de adaptare la societatea în care trăim", a declarat fosta sportivă de gimnastică ritmică.

Mandatul noului Preşedinte al Federaţiei va fi valabil până anul viitor, în 2021, când vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.

În tot acest timp noul oficial a menţionat că va încerca în scurtul său mandat să atragă fonduri pentru infrastructură, dar şi pentru pregătirea de antrenori şi arbitri.

"Nu vreau să pierd acest an în care se scriu proiectele şi liniile directoare de finanţări. Sunt la curent cu tot ce se finanţează şi deja vom pune bazele unor proiecte în toate categoriile, infrastructură, construcţii clădiri, dotări, pregătire, resurse umane... adică antrenori, arbitri... Nu avem arbitri internaţionali, iar fără ei nu ai informaţia la prima mână când se pregăteşte o schimbare pe cod de punctaj. Avem nevoie să reintra în structurile internaţionale la nivel de conducere", a mai spus Carmencita, acum în vârstă de 62 de ani.

Carmencita Constantin a mai întrunit în trecut funcţia antrenor, arbitru naţional şi internaţional de gimnastică aerobică. De asemenea, ea a fost membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică, precum şi preşedintă a Comisiei Tehnice de gimnastică aerobică. În prezent director general al companiei General Electric, Carmencita Constantin are 22 de ani de experienţă în management, iar timp de 7 ani a reprezentat România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE.

Iniţial, alegerile pentru funcţia de preşedinte a organismului naţional de conducere al gimnasticii din România trebuiau să aibă loc în 19 martie, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Toate acestea după ce fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan, care se afla la conducerea forului naţional, a demisionat din funcţie la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport