Italia: premierul Giuseppe Conte anunţă că va demisiona marţi

Giuseppe Conte
Giuseppe Conte (Getty Images)

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a declarat că va demisiona marţi seara, în urma unei decizii a partidului Liga Nordului, membru al coaliţiei aflate la guvernare, de a prezenta o moţiune de neîncredere în guvernul de coaliţie.

Adresându-se Parlamentului în chestiunea furtunii politice dezlănţuite de Ligă, Conte a declarat că va înmâna demisia preşedintelui Sergio Mattarella, care va trebui să decidă dacă vrea să convoace alegeri anticipate sau să încerce să formeze o nouă coaliţie.

Liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a declanşat actuala criză politică din Italia după un succes răsunător în alegerile europarlamentare şi pe fondul creşterii popularităţii sale în sondajele de opinie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe