Firea: Dragnea, "cel mai îndreptăţit" să fie premier. Nu a fost condamnat pentru corupţie

În ciuda faptului că este condamnat definitiv la închisoare cu suspendare de Înalta Curte în dosarul Referendumul, primăriţa Gabriela Firea consideră că liderul PSD Liviu Dragnea este "cel mai îndreptăţit" să ocupe funcţia de premier al României.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

În cazul în care social-democraţii vor câştiga alegerile şi vor forma o majoritate parlamentară, "cel mai îndreptăţit" să fie propus pentru funcţia de premier este liderul partidului, Liviu Dragnea, a opinat, duminică, la RTV, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, care nu consideră un impediment în acest caz condamnarea definitivă a colegului său în dosarul fraudării referendumului din 2012.

"Domnul Dragnea nu a fost condamnat cu suspendare pentru corupţie. Este vorba despre dosarul referendumului, iar ce a făcut domnul Dragnea la referendum a făcut şi domnul Iohannis, şi tot PNL-ul, şi tot PSD-ul, în sensul că au îndemnat lumea să vină să voteze într-un fel sau altul. Nu li s-a spus 'votaţi da sau votaţi nu', ci doar să participe la referendum.

Nu ştim cu ce formulă se va duce PSD-ul. Faptul că se face proces de intenţie este ca şi cum decizia este 100% luată şi deja domnul preşedinte (Klaus Iohannis - n.r.) ne spune: 'Am refuzat-o'. Nu, este normal întâi să aşteptăm votul românilor, să vedem care e structura majorităţii parlamentare", a declarat Firea, citată de Agerpres.

Cât despre ea, primăriţa a precizat că peste patru ani va candida, cel mai probabil, pentru un nou mandat în fruntea municipalităţii, în condiţiile în care va reuşi să îşi ducă la capăt toate obiectivele.

"Dacă îmi voi duce la capăt toate obiectivele de la Primăria Generală a Capitalei şi — aşa cum mă ştiţi, un om muncitor, tenace şi ambiţios — cred că împreună cu echipa mea şi cu susţinerea bucureştenilor vom duce aceste proiecte la capăt, probabil — nu pot să spun acum, nu pot să vând blana ursului din pădure — voi mai candida pentru încă un mandat de primar general. Probabil, nu ştiu în acest moment. Administrativ — mă simt mai bine în acest domeniu eu aici mă simt mai bine pregătită. Am dovedit în patru luni de zile că am deblocat proiecte care trenau de un an, un an şi jumătate în Primăria Capitalei", a punctat Firea.