Iohannis: Tăriceanu, judecat pentru minciună penală. Acum câţiva ani scria bileţele "dragă Traian"

Acuzat de Călin Popescu Tăriceanu că a transformat lupta anti-corupţie într-o vânătoare de adversari politici, preşedintele Klaus Iohannis îi dă o replică dură liderului ALDE.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, nu este preocupat de independenţa justiţiei aşa cum pretinde, ci mai degrabă urmăreşte să scape de ea, afirmă preşedintele Klaus Iohannis.

Cu o zi în urmă, liderul ALDE i-a solicitat preşedintelui să publice stenogramele discuţiilor purtate cu procurorul general şi procurorul-şef al DNA. Întrebat de presă cum comentează acest lucru, Iohannis i-a dat o replică dură lui Tăriceanu.

"Este foarte interesant - vorbim de domnul Tăriceanu, cel care a fost urmărit penal pentru minciună, chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum câţiva ani scria bileţele "dragă Traian" ca să intervină pentru un prieten nu cred că este preocupat chiar de independenţa justiţiei, cred că se preface şi urmăreşte de fapt să scape de justiţie", a declarat Iohannis, citat de Hotnews.ro.

Liderul ALDE l-a acuzat pe Iohannis că implică instituţia preşedintelui în dosare aflate pe rol şi că "a readus teroarea ascultărilor din vremurile cele mai negre ale securităţii şi a transformat lupta necesară şi legitimă cu corupţia într-o vânătoare de adversari politici".

"Nu cred că îşi închipuie cineva că după aproape doi ani de tăcere la Cotroceni, perioadă în care a transformat Administraţia Prezidenţială în agenţie de voiaj, preşedintele Iohannis a devenit brusc foarte preocupat şi foarte vocal în apărarea independenţei justiţiei. Intervenţiile sale publice din aceste zile pe lângă conducătorii din Ministerul Public demonstrează implicarea sa făţişă şi anticonstituţională în ştirbirea independenţei justiţiei.

Cerem publicarea stenogramelor discuţiilor purtate de preşedintele României cu cei doi responsabili din Ministerul Public, deoarece credem că declaraţiile date publicităţii până în prezent de preşedintele Iohannis, de procurorul-general şi de procurorul-şef al DNA pe temele amintite sunt insuficiente. Opinia publică are dreptul să cunoască întregul adevăr", a declarat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne