Alina Gorghiu, despre un "drum comun" cu Cioloş: "Cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloş-PNL"

Dacă în platforma anunţată de Cioloş se vor regăsi priorităţile PNL, atunci drumul comun cu premierul se confirmă, a declarat Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a comentat vineri declaraţiile premierului Cioloş care a anunţat că va prezenta în perioada următoare o platformă de principii şi valori care ar putea fi continuate după alegeri. Potrivit şefei PNL, în măsura în care în documentul anunţat de Cioloş se vor regăsi priorităţile PNL privind economia, educaţia, sănătatea, atunci "drumul comun" al liberalilor cu acesta se confirmă.

”E corectă şi aşteptată decizia lui Dacian Cioloş de a-şi continua proiectele începute. Pentru PNL, ele nu sunt o noutate. Este ştiut că noi le-am susţinut în tot acest an. Evident că trebuie să-i cunoaştem întreaga platformă, dar în măsura în care putem regăsi priorităţile PNL - o economie competitivă, o administraţie modernă, sisteme de educaţie şi sănătate în pas cu timpurile, o politică inteligentă de investiţii publice şi, în general, un stat cinstit cu cetăţenii săi – atunci, se confirmă drumul comun”, a declarat Alina Gorghiu pentru news.ro

Gorghiu a mai precizat că românii aşteaptă ca forţele politice care acţionează în aceeaşi direcţie şi care pot construi o Românie dreaptă, o Românie a normalităţii, să se unească în jurul unui proiect.

”E nevoie de un parteneriat solid pentru ca, după 11 decembrie, România să meargă doar înainte, iar eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloş-PNL”, a mai spus Gorghiu.

Reamintim că, joi, invitat la digi24.ro, Cioloş a declarat că dincolo de ceea ce afirmă PNL şi USR în această perioadă, important este să existe discuţie pe principii şi valori, pe nişte teme mari, după care cetăţenii trebuie lăsaţi să decidă dacă aceste principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare.

"Îmi propun ca în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început şi care, din punctul meu de vedere, ar putea fi continuate şi în măsura în care va exista o susţinere a acestor proiecte... Nu un program de guvernare, programul de guvernare este apanajul partidelor care participă la alegeri, dar cu o astfel de platformă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experienţa pe care am acumulat-o în aceşti ani, şi să spun aşa, legământul pe care l-aş lăsa pentru perioada următoare, cu asta da, pot să contribui la dezbaterea ce va avea loc în perioada următoare", a susţinut Cioloş.

Prim-ministrul a mai adăugat că nu a discutat cu partidele despre posibilitatea de a fi premier după alegeri şi nu acest lucru îl interesează neapărat, ci ca proiectele pe care le-a început să fie continuate.

"Îmi propun ca în perioada următoare să prezint un proiect care să reflecte experienţa acumulată în această perioadă. Pot să contribui cu asta la discuţiile care vor avea loc în perioada următoare. Discuţiile cu partidele pot avea loc după ce vin cu acest proiect.

Este vorba despre principii de onestitate şi onoare, despre proiecte pe care le-am început şi trebuie duse dincolo de un an de zile. Le vom pune pe hârtie cu colaboratorii şi îl vom lansa în dezbatere publică", a mai adăugat Cioloş.