Tăriceanu: "Am mai fost premier. Nu mă sperie acest lucru!"

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a lansat în noi diatribe la adresa şefei DNA, acuzând-o că viciază scena politică a ţării, "alegând" în locul cetăţenilor.

"În mod neoficial, doamna Kovesi conduce un partid pe scena politică. Este actor politic de seamă. În loc să aleagă cetăţenii, selectează DNA-ul.", a declarat Tăriceanu, preluat de stiripesurse.ro la RTV.

De asemenea, în contextul în care popularitatea lui Dacian Cioloş şi a unora dintre miniştrii săi creşte de la o zi la alta, Tăriceanu acuză guvernul că n-ar fi tehnocrat şi că notorietatea unor miniştri este zero. Nu în ultimul rând, şeful Senatului a adus la cunoştinţa opiniei publice că nu l-ar speria ideea de a fi premier.

Şeful Senatului speră să-şi rezolve cât mai repede problemele penale şi spune că are planuri mari în politică. Tehnocraţii sunt şi ei pe lista neagră a politicianului.

"Acum se întâmplă un singur lucru. Cade cortina. Ei au opţiuni politice. Aşa zisul guvern tehnocrat nu este tehnocrat. Va fi haos. Este haos şi acum. Unii dintre tehnocraţi nu se observă. Notorietatea lor tinde către 0. La PNL criza enormă de lideri îi determină să aducă cu arcanul tot ce găsesc în raza vizuală. Ei nu sunt capabili să aducă oameni la vârful partidului.

Vrem să depăşim PNL şi să fim a doua forţă politică din România. Obiectivul nostru este să depăşim PNL. Încă nu am vorbit despre omul care să fie premier. Am mai fost premier. Nu mă sperie acest lucru. Nu poate numi un prieten, unul căruia îi este simpatic sau cunoştinţă din copilărie", a afirmat Tăriceanu.