Dragnea îl ia la "bastoane" pe Teodorovici: Din cauza funcţiei are aceste atitudini, îl tulbură foarte mult

Sub conducerea pesedistului Eugen Teodorovici, Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat radical controversatul proiect "TVA Split" promovat de Guvernul Tudose. Manevra surpriză nu e tocmai ce-şi dorea liderul PSD Liviu Dragnea, care a avut o reacţie dură la adresa colegului său.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Amendamentul promovat de preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, Eugen Teodorovici, la proiectul TVA Split, potrivit căruia măsura va rămâne obligatorie doar pentru companiile care au contracte cu statul, este "o prostie", a reacţionat liderul PSD Liviu Dragnea, care a anunţat că va tranşa problema în cadrul Comitetul Executiv al partidului.

"Nu am avut această onoare (de a discuta cu Eugen Teodorovici - n.r.). Probabil că o să o am, dar în legătură cu acel vot o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv de la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grup. Trebuie să facem un efort să ne aducem toţi aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un Guvern, nu să îl blocheze. Este foarte simplu, foarte uşor să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, miniştri, măsuri guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una din principalele atribuţii parlamentare.

Nu vorbim de sancţiuni deocamdată, vreau să vorbim despre atitudini, că poate unii nu mai înţelegem ce atitudine să avem. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problema, dumnealui a venit astă primăvară, mi-a zis că ar vrea să fie preşedintele Comisiei economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl propună, sa îl susţină ca preşedinte al comisiei şi probabil din cauza acestei funcţii are aceste atitudini. Adică e o funcţie care poate să îl tulbure foarte mult, la asta mă refeream", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În opinia preşedintelui PSD, amendamentul propus de Teodorovici este "o prostie", "s-au inspirat din Italia şi nu îşi dau seama care sunt efectele unei astfel de măsuri".

"O astfel de măsură, dacă ei zic că e rea măsura TVA split generală, asta e mai rea decât TVA split generală. Poate mai au cunoştinţe în Italia, să nu mai ia pe nemestecate. O să vă explice domnul Mişa. (...) Este o încurcătură foarte mare, la aia nu ai soluţie. Sunt două lucruri importante care trebuie avute în vedere şi anume această diferenţă mare, câteva miliarde între ceea ce se declară şi ceea ce se încasează, într-adevăr poate Guvernul ăsta e nebun, poate noi suntem toţi nebuni, am cam vrea să avem venituri la bugetul de stat, adică să nu se mai fure bani.

Poate e nebunie şi poate e nesimţire, dar asta nu înseamnă că trebuie să sufere cei care sunt buni platnici. Al doilea obiectiv este că cei care nu plătesc TVA aşa cum îl declară să îl plătească prin split TVA, care, analizăm toate ideile şi propunerile din această perioadă, s-ar putea, nu ştiu, să se finalizeze cu o variantă care să nu mai poată fi combătută de nimeni, doar de evazionişti", a precizat Dragnea.