Shhaideh şi Plumb nu pleacă nicăieri. Dragnea: Poate Iohannis n-a fost informat corect

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb ocupă două posturi importante în Guvern - Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene - şi "n-ar face bine nimănui acum" să plece din funcţii, a transmis preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Biroul Permanent Naţional al PSD a luat deja o decizie în privinţa miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, ambele vizate în dosarul Belina, a declarat miercuri, la Parlament, şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Întrebat ce răspuns îi dă preşedintelui legat de plecarea celor doi miniştri din Guvern, Dragnea a precizat că nu trebuie să-i răspundă pentru că s-a luat deja o decizie în acest sens la nivel conducerii PSD.

"Eu mi-am exprimat un punct de vedere. Dacă dumnealui n-a fost în ţară luni, poate n-a fost informat corect. A fost o discuţie destul de serioasă în Biroul Permanent Naţional, care s-a încheiat cu acea decizie, şi anume li s-a transmis celor două doamne că să nu demisioneze şi în acelaşi timp susţinere. Dar eu le-am întrebat ce decizie iau, pentru că decizia este a lor. Şi au spus că vor să continue, sunt într-adevăr două posturi importante în Guvern şi cred că n-ar face bine nimănui acum să se întâmple această schimbare", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Cu o zi în urmă, preşedintele Iohannis a apreciat că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb ar fi trebuit să demisioneze sau să fie retrase din funcţii.

"Cred că vă amintiţi de poziţiile mele pe care le-am avut în ocazii similare şi din nefericire au fost câteva astfel de ocazii. Eu vreau să cred că România este o ţară care întăreşte statul de drept, iar într-un stat de drept persoane urmărite penal, judecate penal şi condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. (...) Da, doamnele ministru trebuiau în varianta optimală să demisioneze. A doua variantă acceptabilă era retragerea din Guvern. Faptul că PSD face scut în jurul doamnelor ministru nu este de bun augur", a afirmat Iohannis. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne