TVR, din nou fără conducere. Raportul de activitate pe 2016, respins de Parlament

Parlamentul a respins raportul de activitate al Televiziuni Publice pe anul trecut, ceea ce duce la demiterea conducerii. Aceasta nu este prima oară când aleşii ţării scapă de conducerea instituţiei prin neaprobarea raportului.
Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

UPDATE: Doina Gradea a fost validată preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Televiziune de Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

* * *

Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu preşedintele-director general Irina Radu, va fi demis in corpore după ce deputaţii şi senatorii au respins raportul de activitate pe anul 2016 al instituţiei. Au fost 203 voturi "împotrivă" şi 74 "pentru".

Urmează ca membrii comisiilor de cultură să audieze candidatul pentru funcţia de director general interimar, poziţie pe care o va ocupa maximum 6 luni.

Potrivit unor surse parlamentare, citate de Hotnews, pentru acest post urmează să fie propusă Doina Gradea. Aceasta a lucrat 2 decenii la PRO TV, de unde a plecat în 2014. A fost iniţial secretara lui Adrian Sârbu, apoi director de corporate affairs, iar din 2004 a condus Pro Tv Internaţional.

Gradea a părăsit grupul Pro Tv în valul de plecări ce a însoţit despărţirea lui Adrian Sârbu de CME. Ulterior, s-a alăturat TVR pentru ca, în 2016, să fie validată ca membru propus de PSD în CA-ul condus de Irina Radu.

"Este pentru prima dată când un astfel de raport a fost dezbătut pe repede înainte. Trebuie să vă spun că cele două comisii au fost reunite pentru a dezbate şi pentru a audia candidaţii pentru Societatea Română de Radiodifuziune iar în comisie a venit propunerea de suplimentare a raportului TVR, în situaţia în care acesta trebuie prezentat de CA al TVR. Niciodată nu s-a întâmplat să fie pus pe ordinea de zi instantaneu un raport de o asemenea importanţă, să fie dezbătut şi votat în decurs de 10 minute. Grupul parlamentar PNL va vota împotriva respingerii acestui raport. Maniera procedurală pe care PSD înţelege să o aplice nouă nu ne cade deloc bine, pentru că în definitiv sunt nişte proceduri pe care PNL înţelege să le respecte", a anunţat, înainte de vot, deputatul PNL Gigel Ştirbu, care este preşedintele comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.

Ştirbu şi reprezentanţii PNL au părăsit sala şedinţei comisiilor atunci când s-a discutat acest raport.