Turcan: Autorii split TVA trebuie traşi la răspundere penală dacă măsura va avea consecinţe grave

Dacă split TVA se va aplica şi vor exista consecinţe grave asupra companiilor sau veniturilor statului, atunci autorii propunerii trebuie traşi la răspundere penală, a susţinut fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL cere audierea separată în Parlament a ministrului Ionuţ Mişa şi a specialiştilor din Ministerul de Finanţe, a transmis miercuri, în cadrul unei declaraţii de presă, prim-vicepreşedintele liberal Raluca Turcan.

"Suspectăm că oportunismul politic al ministrului Mişa care doreşte să execute comenzile lui Liviu Dragnea intră în contradicţie cu profesionalismul echipei tehnice din Ministerul de Finanţe. Există cel puţin trei măsuri cu caracter anti-economic care au fost promovate de guvernarea PSD şi care produc consecinţe grave asupra stabilităţii economice a ţării: Split TVA, mutarea contribuţiei de la angajator la angajat şi supraacciza la carburanţi", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, votul de marţi din Senat ne arată că sunt mulţi parlamentari PSD realişti care înţeleg iresponsabilitatea acestor propuneri şi vor să se extragă din circul promovat de Dragnea şi Guvernul marionetă.

"De aceea noi avem suspiciuni că ministrul Finanţelor ascunde, din raţiuni de oportunism politic, faptul că măsura split TVA este inaplicabilă. Din nenumărate motive: unele ţinând de limitele infrastructurii fiscale din România, altele ţinând de perturbarea gravă a fluxurilor financiare a companiilor. Dacă această măsură se va aplica şi vor exista consecinţe grave asupra companiilor sau veniturilor statului, atunci autorii propunerii trebuie traşi la răspundere penală", a subliniat Raluca Turcan.

În opinia prim-vicepreşedintelui PNL, introducerea acestei măsuri denotă o gravă iresponsabilitate fiscal-bugetară şi unii oameni, ca ministrul Mişa, vor ajunge să plătească pentru ceea ce fac acum.