Dosarul Belina. Tudose sesizează CCR cu privire la un posibil conflict între DNA şi Guvern - surse

Nu doar că Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb nu demisionează, deşi sunt suspecte în dosarul Belina ci, mai mult, premierul Tudose va reclama DNA-ul la CCR, acuzând un posibil conflict de interese între procurorii anticorupţie şi Guvern.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Tudose va sesiza Curtea Constituţională pentru a constata un posibil conflict între DNA şi Guvern în urma instrumentării de către procurori a dosarului Belina, au declarat pentru hotnews.ro surse din PSD.

Deşi sesizarea va fi transmisă Curţii Constituţionale de Tudose, potrivit surselor hotnews.ro, cel care a elaborat documentul, la cererea publică a lui Liviu Dragnea, e ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Cel mai probabil, sesizarea va fi trimisă la Curtea Constituţională chiar azi.

Informaţia vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat încă de luni că PSD ia în calcul o astfel de acţiune.

"Trebuie analizat dacă situaţia actuală poate constitui elementul unui conflict juridic de natură constituţională între două puteri ale statului", iar ministrul Justiţiei "va trebui să aibă un punct de vedere" în acest sens, a declarat atunci Liviu Dragnea.

Reamintim în context că, recent, vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne