Dragnea, despre discursul lui Iohannis: Mie mi se pare că este o ieşire din democraţie, adică un pas

Nemulţumit de ultimul discurs al şefului statului, Dragnea a ţinut să reamintească astăzi că Parlamentul este singura instituţie care poate legifera şi a atras atenţia "tuturor" să se abţină de la a presa şi ameninţa Parlamentul.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat în termeni acizi discursul ţinut marţi de preşedintele Iohannis, care a afirmat - reamintim - că un număr "impresionant" de politicieni au atacat Justiţia şi că Shhaideh şi Plumb ar fi trebuit să demisioneze. Nemulţumit de afirmaţiile şefului statului, Dragnea a susţinut astăzi că ideea că un singur om în România să stabilească cine e bun şi cine e rău reprezintă un pas spre ieşirea din democraţie şi a subliniat că Parlamentul este singura instituţie care poate legifera.

"Ideea că unii sunt buni, alţii sunt răi şi că este un singur om în România care stabileşte cine e bun, cine e rău, cine are voie să facă ceva, cine nu are voie, de asemenea să se incite lumea să iasă în stradă pentru ca nu cumva această majoritate să facă nu ştiu ce, mie mi se pare că este o ieşire din democraţie, adică un pas", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la Parlament.

Întrebat dacă afirmaţia preşedintelui, care a pledat pentru implicare civică, i s-a părut o invitaţie la proteste, Dragnea a răspuns: "N-am văzut-o numai eu, foarte mulţi oameni au comentat, există riscul să se înţeleagă în felul ăsta".

"Eu totuşi cred că e bine ca toţi să nu uităm că Parlamentul României, această instituţie este singura care poate legifera şi atrag atenţia tuturor să se mai abţină de a presa Parlamentul, de a ameninţa Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul să gândească, să elaboreze, să dezbată şi să voteze şi să aprobe legi. Asta nu se poate accepta", a adăugat liderul PSD.

Reamintim că preşedintele Iohannis a declarat marţi că un număr "impresionant" de politicieni au atacat Justiţia de la alegerile parlamentare până în prezent, aşadar este nevoie de implicare civică "maximă". Iohannis a subliniat însă că nu cheamă oamenii să protesteze, ci să îşi spună opinia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne