Dragnea îi taie avântul lui Meleşcanu: Nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene

Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)
Andrei Pricopie
29.08.2017

Aderarea României la zona euro este un proiect serios pe marginea căruia trebuie să existe o analiză serioasă în prealabil şi o discuţie cu Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul, Banca Naţională, a declarat marţi, în faţa presei, liderul PSD Liviu Dragnea.

"E o dorinţă, o dorinţă firească (a lui Teodor Meleşcanu - n.r.). Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a Băncii Naţionale, a Guvernului, o discuţie cu Preşedinţia, este o dorinţă a noastră a tuturor, dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene. Dar respect dlui ministru Meleşcanu ...", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, reacţie la afirmaţia făcută pe această temă de ministrul de Externe, potrivit căruia ţara noastră ar putea adera la zona euro în 2022.

Preşedintele PSD a negat că s-ar iniţia vreun demers în acest sens la nivel guvernamental: "Din câte ştiu eu nu şi nu cred că a început cineva o asemenea aventură".

Cu două zile în urmă, Meleşcanu declara, pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita, că România, economia cu cel mai puternic ritm de creştere din Uniunea Europeană, ar putea adera la zona euro în anul 2022, după creşterea veniturilor celor mai săraci cetăţeni.

"Aderarea la zona euro este o decizie politică pe care am adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani. În prezent, îndeplinim deja criteriile formale astfel că am putea adera şi mâine la uniunea monetară. Însă ne temem că acest lucru va avea un impact negativ asupra veniturilor pensionarilor şi ale celor mai săraci. Cred că vom adopta euro peste cinci ani, în 2022", a precizat Meleşcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor