PNL în ofensivă. Cere comisie de anchetă pentru pensionaţii "special" din MAI

Ludovic Orban şi-a exprimat indignarea faţă de faptul că "poliţia e subordonată secretarei de şcoală" din judeţul lui Dragnea şi a anunţat că va face demersuri pentru înfiinţarea unei comisii care să ancheteze cazurile tinerilor pensionari speciali reangajaţi de MAI.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a reiterat luni la Parlament intenţia liberalilor de a cere constituirea unei comisii de anchetă privind pensionările şi reangajările din ministerul condus de Carmen Dan, ministru care, reamintim, şi-a luat consilieri personali câţiva înalt ofiţeri trecuţi pe repede înainte în rezervă pentru a prinde pensii speciale, corelate apoi cu un salariu consistent.

"Poliţia mi se pare că e subordonată secretarei de şcoală din judeţul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dânsa e în vizorul nostru şi i-am solicitat demisia şi vom depune procedura de constituire a unei comisii de anchetă privind pensionările şi reangajările din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Dacă este un stat poliţienesc, este un stat poliţienesc controlat de PSD. La ora actuală, există extrem de puţine instituţii de stat în România care să nu fie controlate de PSD", a declarat Orban, citat de Agerpres, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Reamintim că anunţul lui Orban vine în contextul în care presa a vuit pe tema cazului generalului Cornel Ciocoiu, trecut în rezervă şi apoi reangajat. Alături de Ciocoiu, Carmen Dan şi-a angajat încă alţi 4 consilieri personali aflaţi în aceeaşi situaţie. Confruntată cu valuri de indignare din partea cetăţenilor, ministrul de Interne a anunţat că toţi consilierii săi pensionaţi şi apoi reangajaţi au hotărât să renunţe la salarii. La rândul său, Ciocoiu şi-a anunţat demisia din MAI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne