PSD face o nouă mutare: Florian Coldea, în colimatorul Comisiei de control a SRI

SRI a fost somat de comisia parlamentară care se ocupă de controlul instituţiei să ofere detalii despre încadrarea generalului Florian Coldea pe un post de conferenţiar universitar la Academia Serviciului, pentru a se vedea exact dacă îndeplineşte sau nu condiţiile pentru această poziţie.
Adrian Tutuianu(MApN),
Adrian Tutuianu(MApN), (Florin Chirila/Epoch Times)

La scurt timp după ce jurnalista Emilia Şercan a dezvăluit că fostul număr doi din SRI, Florian Coldea, a câştigat un concurs de conferenţiar universitar la Academia Serviciului Român de Informaţii "Mihai Viteazul" cu un dosar fără acoperire, Comisia de control a activităţii SRI a luat atitudine.

"Am făcut o solicitare la SRI în ceea ce priveşte încadrarea pe postul de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii a domnului Florian Coldea. Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post şi să ne fie puse la dispoziţie documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplineşte sau nu condiţiile pentru un asemenea post didactic", a declarat luni, după şedinţa comisiei, şeful acesteia Adrian Ţuţuianu, citat de Agerpres.

Reamintim că, la jumătatea lunii august, Academia SRI anunţa că Florian Coldea "a câştigat prin concurs, în mod transparent şi în conformitate cu toate legile şi regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferenţiar".

"Florian Coldea a devenit conferenţiar la Academia SRI în baza unui dosar cosmetizat şi umflat. Miza acestui concurs înseamnă, de fapt, întoarcerea lui Coldea în SRI. E drept, nu pe o poziţie de conducere, ci pe una didactică. Însă asta îi va oferi acces direct la sistem şi mai ales contact cu viitorii ofiţeri de intelligence.

Coldea a fost din 2010 lector universitar la Academia SRI. Şi-a pierdut această calitate când a fost forţat să demisioneze din funcţia de prim adjunct al directorului SRI şi a fost trecut în rezervă. A ajuns lector fără să aibă nicio lucrare ştiinţifică publicată. Primul text semnat de Coldea, potrivit CV-ului său, este o prefaţă la o carte, în 2011", a scris recent, pe Facebook, jurnalista Emilia Şercan, adăugând un link către articolul său publicat în Pressone pe această temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne