Dosarul Belina. Rovana Plumb: "Este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale!"

Rovana Plumb susţine că este nevinovată şi că nu a încălcat legea în ceea ce priveşte transferul (considerat ilegal de DNA) unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman, iar dosarul vizând acest transfer e un atac la adresa Guvernului, PSD şi statului român.
Rovana Plumb
Rovana Plumb (Florin Chirila/Epoch Times)

Dosarul Belina este un atac la Guvern, la adresa PSD şi finalmente, un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale, a susţinut joi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, după ce şi-a studiat dosarul trimis de procurori Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Acuzată de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu în dosarul Lacul Belina, Plumb a mai susţinut că nu a încălcat legea:

"Am văzut dosarul, nu pot să vă dau niciun detaliu din dosar, dar pot să spun cu fermitate şi cu toată sinceritatea că nu sunt vinovată, că nu am încălcat legea — ambele hotărâri de Guvern sunt date cu respectarea legislaţiei. Consider că este un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale. Voi veni la Comisia juridică şi îmi voi expune punctul de vedere", a declarat Plumb, citată de Agerpres, la ieşirea de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Întrebată dacă dosarul Belina afectează imaginea Guvernului, Plumb a răspuns că nu, însă că s-a încercat acest lucru.

"Consider că nu afectează (imaginea Guvernului — n.r.) dosarul Belina. Probabil că s-a încercat lucrul acesta", a susţinut Rovana Plumb, reiterând faptul că nu intenţionează să demisioneze din Guvern, căci nu a încălcat nicio lege.

În ceea ce priveşte cererea DNA vizând ridicare imunităţii sale, în vederea începerii urmăririi penale, Plumb a declarat că fiecare dintre colegii săi parlamentari "va vota după cum îi va dicta conştiinţa".

Reamintim că, recent, vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada în care aceasta era secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În acelaşi dosar, DNA a cerut ridicarea imunităţii Rovanei Plumb, aceasta fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Rovana Plumb este suspectată că, în calitate de ministru al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a iniţiat şi promovat hotărârea de Guvern care a făcut posibil ca părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel să poată fi trecute din proprietatea statului în administrarea CJ Teleorman, care le închiriase Tel Drum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne