Dragnea: Te duci cu gândul că e o lovitură de stat, e deja a treia descindere în Guvern

Există anumite "forţe" obscure care, dacă nu vin nişte oameni care le convin lor, fac în aşa fel încât să dispară, să fie un Guvern care de fapt să nu exprime dorinţa legitimă a cetăţenilor, susţine liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea tinde să-i dea dreptate colegului său de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a pretins că, prin acţiunile procurorilor DNA, se încearcă practic o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei.

"Te duci cu gândul acolo (la o lovitură de stat - n.r.], că e a treia descindere în Guvern - a fost în februarie, a mai fost acum două luni, urmează şi asta. Totuşi, încep mulţi oameni să pună întrebarea - cineva care câştigă alegerile are voie să facă un Guvern sau nu. Sau tot aceleaşi forţe care hotărau înainte, dacă nu vin nişte oameni care le convin lor, fac în aşa fel încât să dispară, să fie un Guvern care de fapt să nu exprime dorinţa legitimă a cetăţenilor şi a Parlamentului, ci să urmărească nişte interese care nu sunt transparente", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Reamintim că, recent, activat de ultimele mişcări din dosarul Belina (punerea sub urmărire penală a lui Shhaideh şi cererea de ridicare a imunităţii Rovanei Plumb), preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, la Antena 3, că se încearcă o lovitură de stat.

"Se încearcă până la urmă o lovitură de stat, şi nu spun lucrurile acestea cu uşurinţă. Se încearcă dărâmarea acestui guvern, destrămarea coaliţiei de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România", a declarat Tăriceanu. (Detalii aici)