Diplomat senior chinez după întâlnirea cu Henry Kissinger cere SUA să îmbunătăţească relaţiile

Incapabil să facă SUA să dea înapoi în conflictul comercial, China scoate de la naftalină vechi pioni ai Noii Ordini globaliste
Henry Kissinger
Henry Kissinger (Molly Riley-Pool/Getty Images)

Wang Yi, ministrul chinez de Externe, a declarat, vineri, că Statele Unite ar trebui să încerce să fie flexibilă şi să promoveze o dezvoltare sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale, deoarece cele două ţări continuă să aibă relaţii contondente pe mai multe fronturi, inclusiv comerţul şi situaţia din Marea Chinei de Sud.

În cadrul unei întâlniri cu fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, Wang a declarat că unii politicieni americani atacă în mod deliberat China pe care au calomniat-o pentru a împinge cele două ţări pe calea confruntării.

El a adăugat că un astfel de conflict nu este în interesul niciuneia dintre ţări.

Întâlnirea lui Wang Yi cu Henry Kissinger are o semnificaţie aparte.

Kissinger, una dintre cele mai controversate personaje ale politicii externe americane din secolul trecut, a fost, pe vremea când deţinea poziţia de Secreter de Stat, promotorul îmbunatăţirii relaţiei SUA cu China pentru a îngrădi expansiunea Rusiei sovietice.

Lui Kissinger i se datorează înlocuirea în Consiliul de Securitate al ONU, a locului acordat Taiwanului cu China comunistă. Schimbarea peste noapte, survenită în anii '70, a generat probleme imense, datorate faptului că cele două ţări conduse de regimuri comuniste nu au fost niciodată antagoniste, datorita caracterului globalist al ideologiei comuniste.

Unele documente CIA recent desecretizate subliniază că Henry Kissinger a fost unul dintre cele mai mari ajutoare ale Rusiei sovietice din administraţia americană. Defectori sovietici afirmau, cu decenii în urmă, că fostul secretar de stat ar fi fost membru al unei reţele supersecrete de spioni ruşi KGB/GRU numită ODRA, iar numele său de cod ar fi fost Bor.

După căderea U.R.S.S. coeziunea dintre Rusia şi China a rămas neschimbată, permiţând blocarea unor importante proiecte diplomatice, a numeroase rezoluţii legate de regimuri despotice - precum al Coreei de Nord - sau legate de terorism, sau tribunale internaţionale de condamnare a comunismului.

SUA şi China se află într-un război comercial început de actualul preşedinte Donald Trump după câştigarea mandatului de preşedinte în 2016.

Membri marcanţi ai administraţiei americane, cât şi ai comunităţii de intelligence americane, susţin că Beijingul duce un război informaţional, economic şi politic împotriva statelor occidentale în general şi a SUA în special.

Programul de spionaj industrial pe scară largă al Partidului Comunist Chinez costă SUA, conform unor estimări, peste 3 trilioane USD anual, în venituri pierdute din cauza furtului de tehnologie americană.

Recent, atât vicepreşedintele american Mike Pence, cât şi secretarul de stat Mike Pompeo au afirmat în adrese separate că SUA trebuie să confrunte deschis şi direct Partidul Comunist Chinez, ale cărui ţeluri nu sunt compatibile cu valorile occidentale şi democratice.