Din seria "Cum se mai risipesc banii dumneavoastră"

Statul trebuie să-şi recunoască capacitatea redusă de a desfăşura investiţii publice şi să lase mai mulţi bani la oamenii care îi muncesc, prin scăderea impozitelor din România, a opinat deputatul Claudiu Năsui, de la USR.
Claudiu Năsui (USR)
Claudiu Năsui (USR) (Epoch Times Romania)
Ana Ion
31.07.2017

Din seria cum se mai risipesc banii dumneavoastră: după autostrada Orăştie-Sibiu, care s-a surpat la 10 luni de la inaugurare, autostrada Lugoj-Deva se pregăteşte să fie un nou record de risipă cu bani publici, a scris luni, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"O regulă din economie spune că atunci când ne cheltuim banii proprii tindem să fim mai chibzuiţi decât atunci când cheltuim banii altora. E până la urmă o problemă de responsabilitate şi interes. Avem tot interesul să investim cu cap banii noştri, pentru că sunt ai noştri. Dacă îi investim chibzuit şi inteligent, noi vom fi cei care se vor bucura de consecinţele pozitive ale investiţiei noastre. În mod simetric, dacă investim prost, tot noi vom fi cei care vor suferi consecinţele risipei. Acest lucru, însă, nu este valabil şi atunci când investim banii la stat", a remarcat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului USR, la stat, oamenii nu cheltuie banii lor, ci banii luaţi de la populaţie sub formă de taxe şi impozite, care constituie circa 70% din salariul net.

"Nu sunt banii lor şi nu suferă nicio consecinţă pozitivă sau negativă dacă ei sunt cheltuiţi bine sau rău. Soluţia la această problemă ar fi ca statul să-şi recunoască capacitatea redusă de a desfăşura investiţii publice şi să lase mai mulţi bani la oamenii care îi muncesc prin scăderea impozitelor din România. În felul acesta vor rămâne mai mulţi bani în economia privată spre a fi direcţionaţi în mod mai chibzuit decât până acum", a declarat Claudiu Năsui.

În acelaşi timp, deputatul a opinat că, pentru investiţiile publice pe care ne dorim să le facă statul, o soluţie ar fi şi să apelăm la profesionişti oneşti cu bună reputaţie în domeniul lor care pot veni la stat, măcar pentru câteva proiecte, pe modelul Guvernului tehnocrat de anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor