Deutsche Bank va înlocui 18 mii de angajaţi cu roboţi

Robot
Robot (Shutterstock)

Deutsche Bank a făcut publice planurile de înlocuire a 18 mii de angajaţi cu roboţi.

Mark Matthews, şeful operaţiunilor de la Deutsche Bank, a declarat pentru Financial News că algoritmii de învăţare automată „au crescut masiv productivitatea” şi „redistribuie capacitatea”.

Potrivit FN, Deutsche Bank doreşte să „automatizeze părţi mari ale back-office-ului” printr-o nouă strategie numită „Operations 4.0”, ca parte a iniţiativei sale de a economisi 6,6 miliarde USD în următorii trei ani.

Matthews a declarat pentru FN că algoritmii de învăţare ai roboţilor au ajutat la economisirea a „680.000 de ore de muncă” şi că „până acum banca a folosit roboţi pentru a procesa 5 milioane de tranzacţii şi a efectua 3,4 milioane de verificări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință