Binele din România, premiat la Gala Societăţii Civile. Ediţie aniversară

În spiritul tradiţiei inaugurate acum 15 ani, Gala Societăţii Civile ne va oferi privilegiul să-i cunoaştem şi să-i răsplătim prin aplauze pe cetăţenii care prin efortul, dăruirea şi implicarea lor au adus schimbări în bine în viaţa comunităţii.
Gala Societatii Civile
Gala Societatii Civile (Florin Chirila/Epoch Times)

Există oameni în România care renunţă la timpul pe care ar putea să îl petreacă cu familia pentru a-l dedica unui interes mai mare decât cel personal - binele comun. Pe aceşti oameni îi întâlnim la tot pasul, însă de cele mai multe ori trecem pe lângă ei fără să ştim cine sunt şi ce fac. Există însă o zi pe an când aceşti oameni păşesc în lumina reflectoarelor, iar meritele lor sunt recunoscute şi aplaudate la scenă deschisă. Acest eveniment are loc în cadrul Galei Societăţii Civile.

Afişul Galei Societăţii Civile
Afişul Galei Societăţii Civile (Facebook)

Ajunsă la cea de a 15-a ediţie, Gala Societăţii Civile va avea loc în acest an la data de 12 iunie, începând cu ora 19:00, la Teatrul Naţional Bucureşti (Sala Mare) şi ne va oferi prilejul, la fel ca în fiecare an, să cunoaştem oameni care prin truda, dăruirea şi implicarea lor au schimbat atitudini, mentalităţi, aşteptări, obiceiuri, legi, pentru ca într-un domeniu anume, într-o comunitate anume, pentru ca o familie anume să fie mai bine.

Gala Societăţii Civile este un proiect al Fundaţiei “Gala Societăţii Civile”. Începând cu anul 2002, Gala şi-a propus să promoveze, să susţină şi să premieze cele mai importante iniţiative ale sectorului neguvernamental din România. În fiecare an, proiectele implementate de fundaţii, asociaţii, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice, înscrise în competiţie, sunt analizate de un juriu format din specialişti în evaluare şi implementare şi personalităţi marcante ale societăţii româneşti, cele mai importante dintre proiectele înscrise fiind premiate, în mod tradiţional, în cadrul festivităţii de premiere a Galei Societăţii Civile.

La ediţia de anul trecut au fost înscrise 200 de iniţiative, iar marele Premiu a fost acordat proiectului Legea "Fiecare Copil în Grădiniţă". Proiectul a reprezentat un veritabil studiu de caz, fiind printre puţinele exemple de iniţiative civice asumate de instituţiile de resort ale statului. Proiectul a fost şi câştigătorul Premiului I de la secţiunea "Comportament civic şi Participare publică" şi, de asemenea, câştigătorul "Premiului pentru Impact".

Competiţia anuală, ediţia a XV-a, continuă tradiţia consolidată în fiecare an, respectiv aceea de a recunoaşte şi promova iniţiativele care au dus la îmbunatăţirea vieţii într-o comunitate şi de a premia spiritul civic şi responsabilitatea socială în România.

Epoch Times România este partener media al ediţiei din acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne