Operaţiunea "Referendumul" a fost demarată: Primăriţa Firea, prima pe lista neagră a societăţii civile

"Haosul, mizeria şi praful" din Capitală, care reflectă "o administraţie incompetentă, care dispreţuieşte interesele bucureştenilor", au determinat mai multe grupuri de iniţiativă civică să ia atitudine şi să demareze operaţiunea "Referendumul".
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Grupurile de iniţiativă civică Bucureşti Fără Ei, #Rezistenţa, Salvaţi Parcul Tineretului şi Giurgiului au demarat o campanie pentru strângerea de semnături în vederea organizării unor referendumuri de demitere a primăriţei Gabriela Firea, a primarilor de sector şi de dizolvare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, reiese dintr-un comunicat remis miercuri de una dintre organizaţii.

"Acest demers e motivat de starea actuală a Bucureştiului, care e departe de promisiunile făcute de către Gabriela Firea şi ceilalţi primari în campania electorală. Potrivit statisticilor Eurostat, zona Bucureşti-Ilfov are un PIB/locuitor comparabil cu al celor mai bogate zone din Europa Occidentală, peste regiunea Berlinului sau a Romei, dar haosul, mizeria şi praful din Bucureşti ne arată o administraţie incompetentă, care dispreţuieşte interesele bucureştenilor", se arată în comunicatul semnat de Bucureşti Fără Ei.

Potrivit grupurilor de iniţiativă implicate în demers, lista de motive este una lungă şi creşte aproape zilnic.

"Bucureştiul este cea mai poluată capitală din Europa. Avem un trafic infernal, condiţiile din spitale sunt deplorabile, reabilitarea seismică durabilă şi termică este o iluzie. Nu există transparenţă administrativă în ce priveşte cheltuirea banului public. Bugetul Primăriei Capitalei nu reflectă nevoile cetăţenilor, iar puzderia de firme nou înfiinţate de Primăria Capitalei, fără o fundamentare economică, ne arată că nu au de gând să slujească interesul public. Primarii nu au nici măcar program de audienţe cu cetăţenii", mai transmit cetăţenii.

Legea administraţiei publice locale arată că referendumul de demitere se poate organiza urmare a solicitării a peste 25% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale.

"În Bucureşti, pentru referendumul de demitere a Gabrielei Firea, vor fi necesare peste 465.000 semnături, cu mult peste cele 240.000 de voturi pe care dna Firea şi PSD-ul le-au primit la alegerile locale. Realitatea este că 86% dintre bucureştenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea. Acţiunea noastră este un proiect cetăţenesc pe bază de voluntariat. Oricine doreşte să se implice este invitat să ni se alăture, descărcând formularele pentru strângerea de semnături de pe site-ul nostru (www.bucurestifaraei.ro). În curând, vom instala în mai multe zone din capitală corturi pentru strângerea de semnături", au precizat organizaţiile.

"Bucureşti Fără Ei" s-a născut şi ca reacţie la evenimentele politice din ultima vreme, care ne arată clar că actuala putere politică dărâmă statul de drept. Este vremea să spunem răspicat "STOP!", să nu mai tolerăm abuzul, hoţia şi niciun derapaj de la principiile democratice, este vremea cetăţenilor şi avem la îndemână acum un singur instrument, însă cel mai reprezentativ şi democratic: referendumul. Vom începe cu Bucureştiul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne