Protestul Copiilor: „Vreau ca fiul meu să trăiască într-o ţară unde hoţia să nu fie principala noastră preocupare”

Inorogi coloraţi, şotroane, sloganul DEMOCRAŢIA REZISTĂ ornat cu flori şi mulţi, mulţi copii veseli - aceasta a fost atmosfera în Piaţa Victoriei, devenită sâmbătă un loc de educaţie civică pentru cei mici.
Protestul copiilor, 18 februarie 2017
Protestul copiilor, 18 februarie 2017 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Sute de părinţi însoţiţi de copii s-au reunit, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, unde s-a desfăşurat un nou Protest al Copiilor, intitulat sugestiv "Educaţie pentru democraţie - Lecţia de educaţie civică". Evenimentul a avut loc în marja maratonului de proteste declanşate de adoptarea noaptea, pe furiş, a ordonanţei prin care Guvernul a încercat modificarea Codurilor Penale în favoarea corupţilor.

Protest la Guvern
Protest la Guvern

Organizat pe Facebook, pe pagina Corupţia Ucide, protestul a fost unul colorat şi paşnic, de-a lungul căruia copiii au desenat cu creta pe asfalt, au făcut baloane din iribal şi s-au jucat în jurul părinţilor şi, mai ales, au învăţat de la mamele şi taţii lor că "libertatea se câştigă şi se păstrează greu, inclusiv în stradă."

Protest la Guvern
Protest la Guvern

"Mi-am adus fetiţa aici pentru că la şcoală are lecţii de educaţie civică. Dar şcoala civică practică se face aici. Să înveţe să îşi ceară drepturile, să nu accepte minciuna. Una e să înveţi teoretic, alta practic, şi cred că exemplul pe care îl dăm noi în fiecare zi ajută mult mai mult!" ne-a declarat un tată, venit cu fiica lui, care desenase un copăcel în crengile căruia "înflorise" cuvântul REZIST.

Protestul copiilor, 18 februarie 2017
Protestul copiilor, 18 februarie 2017 (Epoch Times)

"Ne-a adus în stradă o lecţie de civism pentru copiii aceştia pentru că cea mai importantă lecţie în viaţă e civismul. Dincolo de ceea ce învăţăm la şcoală trebuie să fim responsabili, cinstiţi, să ştim ce e bine şi ce nu şi aici dezvoltăm acest spirit civic", ne-a declarat un alt părinte, venit cu doi băieţei.

Protestul copiilor, 18 februarie 2017
Protestul copiilor, 18 februarie 2017 (Epoch Times)

Reamintim că protestul de astăzi este cel de-al doilea de acest gen organizat de la adoptarea OUG 13 încoace. De atunci şi până acum, voci din PSD (precum cea a Olguţei Vasiclescu) i-au criticat pe părinţii care şi-au luat copiii la proteste iar Protecţia Copilului a fost sesizată în acest sens de "anonimi", în presă apărând informaţia că instituţia culege date din teritoriu după aceste sesizări. Părinţii nu s-au lăsat însă impresionaţi de aceste veşti ci au venit, din nou, cu micuţii în Piaţa Victoriei, pentru a le oferi educaţia civică de care au nevoie. Ba mai mult, pe unii, criticile şi încercările de intimidare i-au ambiţionat şi mai tare.

Protest la Guvern
Protest la Guvern

"Recentele declaraţii ale ministrului Muncii ne-au adus aici, căci nu e ok să constrângi, e totuşi un drept câştigat la Revoluţie totuşi, libertatea fiecăruia dintre noi", ne spune un tată.

"M-am documentat… nu părea chiar plauzibil să nu avem voie să ieşim cu copilul şi să îi facem educaţie civică. Fără educaţie civică, ei nu vor şti niciodată să se implice în ceea ce este important şi de asta ajungem într-o societate bolnavă şi nu mai ştim să ne ajutăm unii pe alţii", a declarat o mamă.

Pe lângă dorinţa de a-şi învăţa copiii să judece cu mintea lor şi să înveţe că libertatea trebuie meritată şi menţinută, părinţii (mulţi dintre ei participanţi şi la protestele ce au loc seară de seară lângă Guvern) declară că îşi doresc o schimbare reală în această ţară:

"Se vrea libertate, se vrea a trăi într-o ţară frumoasă fără oameni care consideră că sunt moşieri, stăpâni de sclavi", ne spune un tată.

Protest la Guvern
Protest la Guvern

"Mi-aş dori să avem un guvern care să fie corect, să nu facă legi pentru el. Mi-aş dori ca copilul meu să trăiască într-o ţară mai dreaptă unde hoţia să nu fie principala noastră preocupare", a adăugat o mamă.

Protest la Guvern
Protest la Guvern