Ziua 91. "Trebuie să ne trezim urgent din acest SOMN, până nu este prea târziu!"

Rămaşi câteva zeci după ce în februarie au fost sute de mii, protestatarii #rezist au revenit, pentru a 91-a seară consecutiv lângă Guvern, transmiţând prin prezenţa lor că nu renunţă la dorinţa de a trăi într-o ţară curată, condusă de politicieni oneşti.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Nemulţumiţi că cei vinovaţi de adoptarea OUG 13 sunt încă la putere, de unde continuă să lucreze mai degrabă pentru corupţi decât pentru ţară, protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, cerând demisia celor ce au mutilat Codurile Penale.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În spiritul tradiţiei încetăţenite în Piaţa Victoriei, la ora 21 s-a cântat imnul - al cărui refren pare să exprime, mai acut ca oricând, năzuinţele protestatarilor de a-i vedea pe români că ies din amorţeală şi li se alătură - după care s-a scandat "Demisia!"

Protest
Protest

"Astăzi este 1 Mai! Înainte de ’89 eram scoşi la diverse "acţiuni civice" indiferent de voinţa noastră! Avem 27 de ani de la Revoluţie, 27 de ani, de când au murit oameni pentru ca noi să ne putem exprima voinţa de a face lucruri, şi de a merge unde dorim şi când dorim. Din păcate, observ în acelaşi timp că, în cei 27 de ani trecuţi, noi, românii, nu am învăţat ce înseamnă DREPTURILE câştigate în ’89. Nu am învăţat să le APĂRĂM! De ce spun asta? O spun pentru că noi, românii, am avut o reacţie de moment vis a vis de "modul" în care s-a dat binecunoscuta OUG13! Şi doar atât! Mă întreabă prieteni, rude şi cunoscuţi dacă mai este ceva în Piaţă! Şi sunt mirat de întrebarea lor! Oameni buni, pe ce lume trăim? Suntem în 2017 unde informaţia NE-O alegem! Ea există, şi trebuie doar culeasă şi înţeleasă! Trebuie să ne trezim urgent din acest "SOMN" până nu este prea târziu!

Nu-mi doresc decât să avem oameni politici curaţi şi bine intenţionaţi peste trei ani! Prin Mişcarea noastră Civică de amendare a oricărui derapaj putem reuşi şi sigur o vom face! Doar împreună! Nu este un slogan, este o chemare a mea, a omului care stă în Piaţă de mai bine de 91 de zile, către VOI cei care puteţi face DIFERENŢA! Hai să ne trezim şi să nu ne lăsăm călcaţi în picioare! Vă mulţumesc!", le transmite un protestatar celor de acasă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

La rândul său, o altă protestatară îşi exprimă speranţa că celor din Piaţă - rămaşi o mână de oameni - li se vor alătura curând cetăţenii sătui să fie captivii unei "şlehte de politicieni iresponsabili" iar revărsarea de forţe puse în slujba dreptăţii va pulveriza tumoarea cu care PSD şi acoliţii lor au îmbolnăvit ţara.

"#Rezistăm de mai bine de 91 de zile în Stradă şi imaginea care-mi vine în minte gândindu-mă la noi, puţinii protestatari încă prezenţi seară de seară aici, în Piaţa Victoriei, este cea a unei mici bucăţi de cremene de la care se va reaprinde scânteia, şi-apoi impresionanta vâlvătaie a sutelor de mii de oameni care astă-iarnă, în pieţele oraşelor din România şi diaspora, şi-au strigat într-un glas nemulţumirile, revendicările, indignarea.

Intuiţia îmi spune că, dacă n-o să renunţăm noi să oferim acest mic model simbolic de #rezistenţă şi civism, nu-i departe momentul când vor da din nou în clocot furia şi deopotrivă neputinţa cetăţenilor captivi de-atâta vreme şlehtei de politicieni iresponsabili aflaţi la putere şi când revărsarea asta fierbinte de forţe sufleteşti, curaj, îndârjire şi tenacitate puse-n slujba apărării libertăţii, a dreptăţii şi a binelui va pulveriza, o dată pentru totdeauna – cum sperăm şi ne dorim – tumoarea şi răul cu care PSD şi acoliţii lor au îmbolnăvit şi chinuie, de-atâta vreme, o ţară-ntreagă", declară protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Reamintim că de la adoptarea OUG 13 şi până acum, în Piaţa Victoriei s-a protestat non-stop nu doar pentru demisia celor ce au modificat peste noapte legislaţia penală ci, în primul rând, pentru o schimbare reală a modului în care este condusă ţara. Sătui să fie de 27 de ani prizonierii unei clase politice care a făcut averi spoliind naţiunea, manipulând şi golind de speranţă minţile oamenilor, protestatarii au continuat să vină la Guvern şi după abrogarea şi respingerea OUG 13, ferm hotărâţi să continue până când vor percepe, cu adevărat, o schimbare a modului în care politicienii înţeleg să conducă ţara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne