Arabia Saudită, Kuweit şi Iordania devastate de furtună, ploi torenţiale şi inundaţii [video]

Portiuni de desert inundat in Arabia Saudită.
Portiuni de desert inundat in Arabia Saudită. (Youtube screenshot)

După ce a fost anunţată o furtună puternică, cu ploi abundente pe coasta Mării Roşii, săptămâna trecută, protecţia civilă din Arabia Saudită a cerut locuitorilor din Jeddah să rămână în case.

Apărarea civilă a Arabiei Saudite a declarat că, din cauza vremii nefavorabil, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută. În decurs de doar 4 zile, 10 persoane au murit în Makkah, cinci în Al Baha, trei în Aseer şi în regiunile estice, câte două în Hayel, Jazan şi Tabouk şi câte una în Riad, Al Jouf şi Najran. Totodată, 3865 de persoane au fost evacuate din zonele în pericol de inundaţii din cauza ploilor torenţiale anunţate.

Localnicilor li s-a recomandat să evite cursurile de apă şi sursele de energie electrică, cum ar fi centralele electrice sau orice fel de circuit electric deschis, deoarece anul trecut au murit două persoane în Jeddah prin electrocutare, după ce au căzut ploi abundente în oraşele de pe coasta de vest a Arabiei Saudite.

În Kuweit au fost inundate zone mari de terenuri, daunele provocate fiind estimate la 100 de milioane de dinari din Kuweit. Cabinetul de Miniştri a suspendat programul de lucru şi cursurile în şcoli pentru două zile consecutiv. Kuweitul a fost nevoit să suspende temporar zborurile către şi de la aeroportul său internaţional, iar piaţa bursieră din Kuweit a fost închisă temporar.

Daunele produse l-au determinat pe ministrul Lucrărilor Publice al Kuweit-ului, Hussam Al Roumi, să demisioneze.

Potrivit www.thenational.ae, furtuna puternică a adus în 24 de ore în Kuweit o cantitate de precipitaţii egală cu media obişnuită a precipitaţiilor dintr-un an.

Furtuna a fost extinsă şi în anumite zone ale Iordaniei, unde ploile abundente au provocat inundaţii pe suprafeţe mari.

În Iordania, inundaţiile au ucis cel puţin 34 de persoane şi au produs daune în infrastructura ţării. Oficialii au trimis echipe de salvare pentru a evacua peste 1.000 de persoane prinse în zonele inundate aproape două săptămâni, după ce o furtună a ucis 21 de persoane în vecinătatea Mării Moarte, informează www.thenational.ae

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură