Uraganul Florence loveşte Carolina de Nord şi face primele victime

Potrivit Departamentului de Siguranţă Publică din Carolina de Nord, mai mult de 630.000 de persoane din regiune au rămas fără energie electrică şi peste 1.300 de zboruri au fost anulate.
Uraganul Florence, 14 septembrie 2018
Uraganul Florence, 14 septembrie 2018 (Getty Images)

Uraganul Florence, de categoria 1, a ajuns pe uscat vineri, 14 septembrie, în statul american Carolina de Nord, pe coasta de sud-est a Statelor Unite. Vânturile de peste 150 de kilometri pe oră pe care le-a înregistrat ciclonul au provocat inundaţii şi au obligat autorităţile să intervină pentru a salva sute de persoane prinse de ape. Cel puţin patru persoane au murit, potrivit CNN

Ciclonul tropical a provocat moartea unei mame şi a fiului său datorită căderii unui copac pe casa lor din oraşul Wilmington, Hanovra, Carolina de Nord. Tatăl, care se afla, de asemenea, în casă a fost rănit şi a fost transferat la centrul medical regional. O altă femeie a murit de atac de cord în Pender County, iar o altă victimă, un bărbat din Lenoir County, a decedat în timp ce conecta un generator. Acestea sunt primele decese legate de furtuna provocată de uragan.

"WPD can confirm the first two fatalities of Hurricane #Florence în Wilmington. A mother and infant were killed when a tree fell on their house. The father was transported to NHRMC with injuries" https://t.co/FC5PAhuxig

— Wilmington Police (@WilmingtonPD) 14 sept 2018

Florence a lovit coasta la 7.15 ora locală, în Wrightsville Beach, conform informaţiilor prezentate de către National Hurricane Center (NHC) într-un buletin special. Cu toate că puterea sa este mai mică decât se aştepta de la uraganul care acum două zile era clasificat de categoria 4 şi genera vânturi de 225 kilometri pe oră, pericolul constă în principal în inundaţii, atât de apă dulce cât şi de apă sărată.

Sosirea uraganului Florence pe coasta de sud-est a Statelor Unite a forţat anularea de peste 1.300 de zboruri pe Coasta de Est, unde o duzină de aeroporturi sunt închise. Vânturile au dărâmat nenumăraţi copaci şi numai în Carolina de Nord mai mult de 630.000 de persoane au rămas fără energie electrică.

NHC a avertizat deja despre inundaţiile „catastrofale” pe care le va provoca trecerea ciclonului, care este de aşteptat să se agraveze odată cu trecerea orelor. Creşterea ciclică a mareelor care au ajuns la peste 3,3 metri a inundat complet zeci de locaţii de pe coastă.

Una dintre zonele care a suferit cel mai mult consecinţele sosirii uraganului este New Bern, Carolina de Nord. Autorităţile locale susţinute de membri ai Gărzii Naţionale au răspuns la zeci de apeluri de urgenţă pentru a salva sute de persoane rămase prinse în casele şi în interiorul vehiculelor lor.

Preşedintele american, Donald Trump, a mulţumit vineri, prin intermediul contului său de Twitter, pentru „incredibila” muncă a autorităţilor şi a Agenţiei Federale de Management de Urgenţă (FEMA, în limba engleză).

"Incredible job being done by FEMA, First Responders, Law Enforcement and all. Thank you!"

“Great job FEMA, First Responders and Law Enforcement - not easy, very dangerous, tremendous talent. America is proud of you. Keep it all going - finish strong!”

Donald J. Trump 18:54 - 14 sept 2018

Congresul SUA şi-a anulat activităţile parlamentare deoarece este de aşteptat ca ciclonul să afecteze şi capitala naţiunii, Washington.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură