Portugalia lovită de furtuna Leslie. Sute de copaci doborâţi, zeci de răniţi

Furtuna Leslie a lovit Portugalia cu vânturi şi ploi puternice, doborând copaci şi provocând pene de curent. Este una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit vreodată peninsula Iberică.
Furtuna Leslie
Furtuna Leslie (Captură Foto)

Vânturile puternice au doborât aproximativ 1.000 de copaci şi au lăsat sute de mii de locuinţe fără energie electrică în Portugalia, după ce furtuna Leslie a lovit ţara europeană în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit unor rapoarte, cel puţin 27 de persoane au fost rănite.

13 districte din Portugalia au fost plasate sub alertă roşie şi autorităţile au sfătuit cetăţenii să nu iasă din case. De asemenea, autorităţile au avertizat cu privire la unele posibile inundaţii în zonele de coastă, potrivit Deutsche Welle.

De asemenea, unele zboruri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo dificile.

Sâmbătă noaptea, furtuna, care a fost retrogradă la nivelul de ciclon post-tropical în timp ce s-a apropiat de Peninsula Iberică, a măturat centrul şi nordul Portugaliei, înainte să se îndrepte spre Spania.

Vânturi cu viteze de până la 176 km pe oră au fost înregistrate după ce Leslie a atins uscatul.

S-ar putea să fie cea mai puternică furtună care a lovit Portugalia din 1842.

Furtuna s-a format în vestul Atlanticului în urmă cu două săptămâni, înainte să se îndrepte spre Peninsula Iberică.

Uraganele formate în partea americană a Atlanticului rareori au forţă distructivă cînd ajung în Europa. Doar cinci uragane au fost înregistrate în acest sens, inclusiv uraganul Ophelia care a contribuit la incendiile de pădure ce au afectat Portugalia şi Spania în 2017.

Meteorologii spanioli se aşteaptă ca Leslie să ajungă în Spania duminică, înainte ca forţa sa să scadă până la nivelul unei furtuni tropicale.

Insula spaniolă Mallorca din Mediterană încă îşi revine de pe urma ploilor puternice şi inundaţiilor neaşteptate – în special în regiunile estice de coastă – de acum câteva zile, care au ucis 12 persoane, inclusiv turişti din Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură