Anul Nou Chinezesc sărbătorit în Moldova: aderenţii Falun Gong sunt alături de cei din China

Practicanţii Falun Gong din Moldova au sărbătorit pe 8 februarie Anul Nou chinezesc, printr-un gest de solidaritate cu colegii lor torturaţi şi ucişi de China comunistă
Practicanţi Falun Gong în faţa ambasadei chineze de la Chişinău
Practicanţi Falun Gong în faţa ambasadei chineze de la Chişinău (Epoch Times România)

Chinezii de pretutindeni au celebrat pe 8 februarie Anul Nou chinezesc şi începutul Anului Maimuţei după calendarul zodiacal chinezesc.

Anul Nou chinezesc a fost sărbătorit în Moldova într-un mod mai inedit - în forma unui protest în faţa ambasadei chineze de la Chişinău. Participanţii sunt aderenţii Falun Gong din Moldova care doresc prin gestul lor să arate că sunt solidari cu practicanţii Falun Dafa din China ce sunt persecutaţi de peste 16 ani, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Falun Dafa din Moldova, remis Epoch Times România.

Protestul în faţa Ambasadei chineze de la Chişinău a încercat să sublinieze drama victimelor torturii şi persecuţiilor fără precedent care se desfăşoară la ordinele Partidului Comunist Chinez, în urma cărora şi-au pierdut viaţa peste 2 milioane de persoane.

„Sărbătorirea Anului Nou Chinezesc este ceva foarte important pentru naţiunea chineză. Mă aflu aici pentru a-mi exprima îngrijorarea profundă în legătură cu persecutarea continuă a discipolilor Falun Dafa în China. Această reprimare brutală continuă şi în ziua de azi fără încetare, iar de pe urma ei au fost dezbinate multe familii, rămânând în urmă mulţi copii orfani”, a declarat o participantă la protest.

Amintim că Falun Gong, cu adânci rădăcini în cultura tradiţională chineză ce a fost onorată de-a lungul timpului prin premii, distincţii şi recunoaşteri naţionale şi internaţionale, este o practică străveche ce cuprinde un set de 5 exerciţii line, meditative, şi un cod moral având la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă. Predată în public începând cu anul 1992, Falun Gong a fost interzisă şi reprimată violent începând cu anul 1999, după ce Partidul Comunist Chinez a constatat că numărul aderenţilor ajunsese, în câţiva ani, mult mai mare decât cel al membrilor săi.