Cu ocazia Anului Nou chinezesc, practicanţii Falun Gong români onorează sacrificiile colegilor lor chinezi

În aceste zile de sărbătoare şi de mare însemnătate pentru toţi chinezii din lume practicanţii Falun Gong din România onorează sacrificiile colegilor lor din China
Practicanţi Falun Dafa la un protest paşnic, la Ambasada Chinei din Bucureşti
Practicanţi Falun Dafa la un protest paşnic, la Ambasada Chinei din Bucureşti (Eugen Horoiu / Epoch Times)

"Pe 8 februarie se sărbătoreşte intrarea într-un nou an al zodiacului chinez - Anul Maimuţei - iar, cu această ocazie, aderenţii Falun Gong din România adresează urări de pace, înţelepciune şi prosperitate poporului chinez. Anul Nou chinezesc este cel mai important festival pentru chinezii din toată lumea, care, asemenea Anului Nou solar, reprezintă un timp al reflectării, al hotărârilor şi al înnoirii speranţelor pentru anul care vine", se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei de Asociaţia Falun Dafa România.

"În fiecare an, cu această ocazie, sute de milioane de chinezi se întorc la familiile lor pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc. Din nefericire mulţi practicanţi Falun Gong din China nu pot sărbători alături de rudele lor, fiind întemniţaţi ilegal în centrele de spălare a creierului, lagăre de muncă forţată şi închisori negre, sau fiind ucişi pentru organele lor printr-o crimă sistematică a regimului comunist de la Beijing.

Pentru a apăra dreptul fundamental al poporului chinez la credinţă şi la tradiţie, mulţi practicanţi Falun Gong s-au stins în închisorile şi lagărele comuniste chineze din cauza torturilor suferite. Precum martirii români care au rezistat atrocităţilor din închisorile comuniste numai datorită credinţei lor, practicanţii Falun Gong îndură suferinţe inimaginabile în temniţele comuniste chineze de peste 16 ani, rezistând prin credinţa lor întemeiată pe adevăr, compasiune şi toleranţă.

În aceste zile de sărbătoare şi de mare însemnătate pentru toţi chinezii din lume, practicanţii Falun Gong din România onorează sacrificiile practicanţilor Falun Dafa din China pe parcursul a trei zile, 6-7-8 februarie 2016, prin organizarea activităţilor de informare a publicului despre şcoala de qigong Falun Gong, cât şi despre atrocităţile la care au fost supuşi aderenţii ei în timpul acestui genocid în care şi-au pierdut vieţile mai mult de 2 milioane de oameni.

Seria de evenimente se încheie pe 8 februarie prin organizarea unui protest paşnic pentru a cere oprirea persecuţiei Falun Gong ce continuă de 16 ani şi eliberarea imediată din închisori a tuturor prizonierilor de conştiinţă, la care publicul este invitat să se alăture între orele 11:00 - 12:30 în faţa Ambasadei Chinei la Bucureşti.

Sosirea Noului An reprezintă un timp al reflectării, al hotărârilor şi al împlinirii speranţelor pentru anul care vine, care reînvie speranţa unui viitor mai bun. Având ferma convingere că sfârşitul genocidului practicanţilor Falun Gong din China este foarte aproape, urăm poporului chinez ca anul 2016 să le aducă mult dorita armonie şi reînnoire!", se mai arată în comunicat.

Falun Gong sau Falun Dafa este o practică tradiţională chineză care include cinci seturi de exerciţii line şi învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune, toleranţă. Din anul 1992 când a fost făcută publică în China până în 1999, a primit numeroase premii şi aprecieri de la guvernul Chinez.

Mişcarea spirituală a intrat în vizorul Partidului Comunist Chinez odată ce numărul aderenţilor a depăşit numărul membrilor de Partid. În 1999 preşedintele Chinei de atunci, Jiang Zemin, a dat ordin ca mişcarea să fie interzisă iar aderenţii acesteia să fie eliminaţi prin orice mijloace.

Numeroase anchete desfăşurate după 2006 au relevat că pe parcursul ultimului deceniu şi jumătate, regimul comunist de la Beijing a organizat o industrie sistematică de extragere pe viu a organelor de la aderenţii Falun Gong închişi abuziv în lagăre de muncă. Acest abuz ar fi omorât cel puţin 2 milioane de persoane, conform unor anchete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne