George Simion are dreptul să se afle pe teritoriul R. Moldova până marţi, când are loc procesul

Liderul Acţiunea 2012, George Simion a reuşit să ajungă în Moldova, fiindu-i ridicată interdicţia de a intra în R.Moldova.
George Simion şi Anatol Ursu, întâlnire cu Olga Poalelungi, directoarea Biroului de Migraţie şi Azil
George Simion şi Anatol Ursu, întâlnire cu Olga Poalelungi, directoarea Biroului de Migraţie şi Azil (captură: privesc.eu)

Cetăţeanului român, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion i-a fost ridicată interdicţia de a intra pe teritoriul dintre Prut şi Nistru până la soluţionarea definitivă emisă de instanţa de judecată şi ca urmare acesta a încetat greva foamei.

George Simion a reuşit să ajungă într-un final în Basarabia după apelurile publice lansate de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unităţii Naţionale, Diaspora unionistă şi de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocaţi, şi experţi, se arată pe site-ul Platformei.

Întrucât interdicţia de intrare în R.Moldova pe o perioadă de 5 ani, ce a fost reinstituită la 6 ianuarie împotriva liderului Acţiunea 2012, a fost suspendată până la pronunţarea instanţei de judecată, acestuia i s-a permis la 6 februarie să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

Susţinătorii lui Simion au decis să protesteze din nou împotriva unei măsuri ilegale şi anume restricţionarea accesului pe teritoriul Basarabiei a cetăţeanului român George Simion, stabilită de Biroul de Migraţie şi Azil.

Aceştia au venit în faţa Biroului de Migraţie cu pancarte pe care scria: „Dreptate până la capăt!”, „Marţi proces echitabil!”, ”Suntem alături de George Simion!”, cerând anularea definitivă a deciziei de interdicţie luată în primăvara anului trecut, reînoită acum o lună.

Potrivit organizatorilor protestului, reprezentanţii Biroului de Migraţie, care sâmbătă erau prezenţi la birou, i-a invitat la o discuţie. Dar indiferent de motivele aduse de conducerea Biroului, Tinerii Moldovei, citaţi de privesc.eu, sunt siguri că „este o măsură abuzivă.George nu trebuie să primească această interdicţie, nu există nici o explicaţie juridică care să justifice această acţiune”.

Astfel că în faţa Biroului de Migraţie, până la sosirea lui Simion, cei prezenţi scandau „George în ţară, mafia afară!”, „Cer dreptate, cer iubire, Ori învingem, ori murim. Ale, ale, ale, ale ,ale, libertate te iubim, ori învingem, ori murim!”

„Ambasada României a fost dezinformată de Biroul de Migraţie şi Azil că aţi informat avocaţii mei despre o presupusă şedinţă de judecată din 30 noiembrie 2015 care mi-a sistat mie dreptul de a veni în Republica Moldova. Eu am venit în R.Moldova şi în decembrie şi în ianuarie, iar avocaţii mei nu au fost anunţaţi sub nici o formă. Nu înţeleg de ce ambasada României a fost informată de dvs. că aţi anunţat avocaţii”, a declarat liderul Acţiunea 2012 la întâlnirea cu reprezentanţii Biroului de Migraţie.

Directoarea Biroului, Olga Poalelungi a declarat că într-adevăr există „o decizie a Curţii de Apel din data de 30 noiembrie. Curtea de Apel a examinat cazul, potrivit procedurii, în lipsa părţilor, decizia fiind publicată pe site. Toate procedurile care ţin de instanţa de judecată ţin de interesul dvs. şi al reprezentantului dvs. legal care urmează să le monitorizeze”.

George Simion a decis să întrebe direct cine a dat ordin să fie expulzat din Moldova, la care aceasta a răspuns foarte evaziv că „decizia se primeşte în baza unor date prezentate de autorităţile competente şi vă recomand marţi să discutaţi în instanţa de judecată care va examina cazul în fond”.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Tinerii Moldovei, Anatol Ursu a întrebat când s-a decis să i se permită lui George Simion să intre în Moldova, la care iarăşi nu a primit un răspuns concret.

Precizăm că vineri, liderul Platformei Acţiunea 2012, George Simion a aflat că nu are dreptul să intre în Moldova, iar după ce a decis să intre în greva foamei în vamă şi să nu plece până când nu se anulează această decizie, i-a fost ridicată interdicţia, ajungând în final la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe