Zuckerberg adoptă o poziţie anti-vaccin în timpul unei transmisii mai vechi - încălcându-şi propriile politici asupra conţinutului pe Facebook [video]

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Gerard Julien/AFP/Getty Images)

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a exprimat îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinului COVID-19 vara trecută, într-un videoclip care a fost acum obţinut de publicaţia conservatoare Project Veritas.

În videoclipul oferit de un membru al Facebook, Zuckerberg îşi explică îngrijorarea cu privire la faptul că vaccinurile COVID-19 ar putea modifica ADN-ul şi ARN-ul uman.

Citiți și Numeroşi membri marcanţi ai Facebook ajung să populeze Administraţia Biden

„Dar vreau doar să mă asigur că transmit o anumită precauţie cu privire la acest [vaccin], deoarece nu cunoaştem efectele secundare pe termen lung ale modificării ADN-ului şi ARN-ului oamenilor ... practic capacitatea de a produce aceşti anticorpi şi dacă provoacă alte mutaţii sau alte riscuri în timp".

Zuckerberg a revenit asupra acestor observaţii în noiembrie 2020, spunând, în timpul unei transmisii live cu Dr. Anthony Fauci: „Doar pentru a clarifica un punct, înţeleg că aceste vaccinuri nu vor modifica ADN-ul sau ARN-ul. Acesta este un punct important de clarificat".

Citiți și Facebook anunţă că va da jos postările referitoare la vaccinuri pe care le consideră false

Comentariile sale contradictorii vin la o săptămână după ce Facebook a anunţat că „îşi extinde [eforturile] de a elimina afirmaţiile false pe Facebook şi Instagram despre COVID-19, despre vaccinurile COVID-19 şi, în general, în timpul pandemiei”.