Ziua Independenţei Braziliei, umbrită de proteste

Brazilienii au ieşit, sâmbătă, în stradă pentru a participa  la  proteste chiar de Ziua Independenţei ţării. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, Rio de Janeiro, 7 sept. 2013.
Brazilienii au ieşit, sâmbătă, în stradă pentru a participa la proteste chiar de Ziua Independenţei ţării. Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, Rio de Janeiro, 7 sept. 2013. (YASUYOSHI CHIBA / AFP / Getty Images)

Brazilienii au ieşit, sâmbătă, în stradă pentru a participa la proteste chiar de Ziua Independenţei ţării. Potrivit Deutsche Welle, poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, iar securitatea a fost întărită în capitală, unde preşedintele Dilma Rousseff a participat la o paradă militară.

Câteva mii de oameni au protestat în Brazilia, iar alte câteva sute de brazilieni au ieşit în stradă în Rio de Janeiro, unde poliţia i-a reprimat folosind gloanţe oarbe şi gaze lacrimogene. În Sao Paulo, manifestanţii s-au strâns în faţa Muzeului de Artă Modernă pentru a cere reforme.

Participanţii la proteste – studenţi, sindicalişti şi anarhişti – au cerut îmbunătăţirea serviciilor publice, precum sănătate şi educaţie.

Demonstraţiile de sâmbătă nu au avut amploarea celor din iunie, când peste 1 milion de oameni au ieşit în stradă pentru a riposta împotriva cheltuielilor uriaşe pentru organizarea Cupei Mondiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe