Protestele din Brazilia se intensifică

Membri ai unităţii speciale de intervenţie Choque ocupă o poziţie în centrul oraşului brazilian Rio de Janeiro, 20 iunie 2013, în timpul unui protest numit acum “Primăvara Tropicală” împotriva corupţiei şi creşterilor la preţuri.
Membri ai unităţii speciale de intervenţie Choque ocupă o poziţie în centrul oraşului brazilian Rio de Janeiro, 20 iunie 2013, în timpul unui protest numit acum “Primăvara Tropicală” împotriva corupţiei şi creşterilor la preţuri. (CHRISTOPHE SIMON / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.06.2013

Preşedintele brazilian a cerut o întâlnire de urgenţă a Cabinetului pentru a discuta despre intensificarea mişcării de protest ce nu s-a calmat, în ciuda concesiilor guvernamentale.

Cel puţin 1 milion de oameni au ieşit joi pe străzile a zeci de oraşe braziliene, incluzând cel puţin 300.000 de oameni în Rio de Janeiro, unde poliţia a tras cu gaze lacrimogene pentru a controla mulţimile.

Manifestanţii au năvălit de asemenea asupra ministerului afacerilor externe din capitală, aruncând cu obiecte incendiatoare asupra clădirii înainte să fie alungaţi de poliţie.

Preşedintele Dilma Rousseff s-a întâlnit astăzi cu mai mulţi miniştri ai guvernului pentru a discuta despre natura răspunsului la cele mai mari proteste ale ţării din ultimele două decenii. Preşedintele Dilma şi-a anulat o călătorie spre Japonia planificată pentru săptămâna viitoare.

Protestele din această săptămână au fost declanşate iniţial de o creştere a taxelor pentru transportul cu autobuzul şi metroul, dar manifestanţii şi-au extins atenţia pe ceea ce ei numesc a fi neglijarea de către guvern a serviciilor publice, taxele ridicate şi corupţia de neoprit.

Protestatarii au fost nemişcaţi de ştirile că Sao Paulo şi Rio de Janeiro au anulat planurile pentru a creşte taxele la transporturile publice.

Protestele vizează de asemenea şi miliardele de dolari cheltuiţi pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2016, Cupa Mondială de anul viitor şi Cupa Confederaţiilor din această lună.

Poliţia din Rio a încercuit joi zona din jurul Stadionului Maracana, existând temeri că manifestanţii vor încerca să submineze meciul de fotbal din cadrul Cupei Confederaţiei ce se desfăşoară acolo.

Unele informaţii pentru această ştire au fost oferite de AP. AFP şi Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor