Ziua Imnului Naţional al României, sărbătorită la Carei doar de liberali. Celelalte partide au absentat

(satumareonline.ro)

Ziua Imnului Naţional al României a fost celebrată pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei într-o atmosferă neaşteptată, în condiţiile în care, dintre toate partidele politice din judeţul Satu Mare, doar liberalii şi-au făcut prezenţa, relatează satumareonline.ro.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Carei şi singurul reprezentant al acestei instituţii a fost directorul Casei de Cultură, Bogdan Georgescu. Edilul şi restul angajaţilor Primăriei au absentat cu toţii.

Potrivit sursei citate, evenimentul a debutat cu o rugăciune de mulţumire rostită de părintele Valer Pop. Istoricul Imnului Naţional a fost evocat de Bogdan Georgescu, directorul Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, subprefectul Radu Bud a dat citire mesajului transmis de prim-ministrul Guvernului României, Florin Cîţu, iar Adrian Cozma, deputat în Parlamentul României, a rostit o scurtă alocuţiune.

Totodată, potrivit obiectiv-sm.ro, în lipsa unui anunţ public al evenimentului, pe care site-ul de ştiri nu l-a găsit pe pagina de Facebook a Primăriei sau pe site-ul acesteia, nici publicul nu a fost unul prea numeros.

„Carei, pământul românesc unde imnul răsună mai intens şi unde sentimentul patriotic îl simţim mai profund decât oriunde. Imnul Naţional al României este simbolul care vibrează puternic pentru toţi cei care gândim şi acţionăm în spiritul patriotismului care ne uneşte pe noi pe toţi românii. Simbolurile ţării, faptele înaintaşilor noştri şi istoria noastră ne definesc ca ţară şi popor. E important să ne cinstim trecutul şi să înţelegem acţiunile celor de dinaintea noastră, pentru a pregăti cât mai bine viitorul”, a precizat Adrian Cozma.

În încheiere, membrii corului Asociaţiei “Unirea 2009”, alături de cei prezenţi, au intonat Imnul Naţional al României.