Ziua Chişinăului oficiată cu încălcarea cerinţelor anti-pandemice. Deputat PAS: Pentru Dodon nu mai contează viaţa susţinătorilor săi

Inaugurarea zilei Chişinăului 14.10.2020
Inaugurarea zilei Chişinăului 14.10.2020 (chisinau.md)

Cu ocazia marcării a 584 de ani a Zilei oraşului Chişinău, Igor Dodon şi Ion Ceban au participat la ceremonia religioasă de inaugurare oficială a Hramului Capitalei, care s-a desfăşurat miercuri, 14 octombrie, în scuarul Catedralei Mitropolitane.

Sute de oameni prezenţi la eveniment nu au respectat distanţa socială, unii nu au purtat mască, în pofida interdicţiei impuse de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică asupra manifestaţiilor cu mai mult de 50 de persoane. Nu a purtat mască de protecţie nici Mitropolitul Vladimir şi nici slujitorii bisericeşti care îl asistau.

Campanie electorală pe timp de covid. Nici miile de infectări şi sute de decese nu îl opresc pe Igor Dodon, a declarat în context deputatul PAS Mihai Popşoi, precizând că această iresponsabilitate costă vieţi.

„Se pare că Dodon nu mai are ce pierde. Pentru el nu mai contează viaţa şi sănătatea susţinătorilor săi. Să se ia de mână cu Chicu şi la dans: răsună muzica ... e sărbătoare şi nu-s locuri în spital...”, scrie vicepreşedintele Parlamentului pe pagina sa de socializare.

Din cauza pandemiei cu virusul Wuhan, autorităţile locale au renunţat la concerte şi focuri de artificii în Piaţa Marii Adunări Naţionale dar au organizat evenimente cultural-artistice în sectoarele Capitalei şi în parcuri.