Sindromul Stockholm. Igor Dodon doreşte să viziteze China de unde ar aduce şi vaccinuri anti-covid

Unul dintre cei mai eminenţi doctori în biotehnologie, Prof. Giuseppe Tritto, a atras atenţia că virusul Wuhan a fost produs într-un laborator chinez şi că dezvoltarea unui vaccin este "puţin probabilă".
Igor şi Galina Dodon împreună cu ambasadorul Chinei la Chişinău şi soţia acestuia
Igor şi Galina Dodon împreună cu ambasadorul Chinei la Chişinău şi soţia acestuia (facebook.com/dodon igor)

Preşedintele Igor Dodon a subliniat luni, necesitatea realizării vizitei sale de stat în Republica Populară Chineză, planificată, iniţial, pentru finele lunii martie, dar amânată din cauza pandemiei cu virusul Wuhan.

Într-o postare pe Facebook şeful statului susţine că în cadrul discuţiei în format de videoconferință cu ambasadorul Chinei la Chişinău Zhang Yinghong au „reiterat interesul reciproc față de organizarea acestei vizite, în cadrul căreia urmează a fi semnate acorduri bilaterale importante, ce vor conduce la consolidarea semnificativă a cooperării moldo-chineze”.

În contextul luptei comune împotriva răspândirii în continuare a COVID-19, Igor Dodon şi-a exprimat recunoștința faţă de conducerea Chinei pentru „ajutorul permanent” acordat R. Moldova sub formă de livrări a diferite mijloace de protecţie, dar și de echipament medical, inclusiv în cadrul programelor de caritate.

Totodată, preşedintele a discutat despre posibilitatea de acordare a vaccinurilor împotriva virusului comunist pentru cele mai vulnerabile categorii de cetăţeni ai R. Moldova care ar fi în faza finală a testelor clinice în China.

De menţionat că, la începutul anului, R. Moldova a mai solicitat Chinei asistenţă în vederea îmbunătăţirii infrastructurii şi eficientizării sectorului energetic, iar în contextul dat deputatul PAS Mihai Popşoi a notat că Dodon este incapabil să obţină încrederea partenerilor strategici ai ţării precum România, Ucraina, UE şi SUA, de aceea ajunge să cerşească sprijin unor figuri controversate. „Ce avans va oferi Dodon Chinei în speranţa de a primi ceva bani pentru a-şi face campanie electorală? Oameni, pământ sau altceva?”.

Mai mult, unul dintre cei mai eminenţi doctori în biotehnologie, Prof. Giuseppe Tritto, a atras atenţia că virusul Wuhan a fost produs într-un laborator chinez şi că dezvoltarea unui vaccin este "puţin probabilă".