Ziua a doua de proteste anti-impunitate parlamentară. Românii chemaţi în Piaţa Universităţii

Revoltaţi de refuzul parlamentarilor de a-i ridica imunitatea lui Gabriel Oprea în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, cetăţenii Capitalei vor ieşi din nou în stradă.
Protest anti impunitate parlamentară, Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016
Protest anti impunitate parlamentară, Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. În jur de 200 de persoane au ales să continue protestele, în pofida faptului că generalul Oprea şi-a anunţat demisia din Senat.

În Piaţa Universităţii se scandează"DNA, nu te Oprea", "Parlament penal, marş la tribunal", sau "PSD, ciuma roşie". Protestatarii consideră că deşi anunţul lui Oprea este o victorie, o victorie a societăţii civile, nu este suficient ci şirul de demisii din Parlamentul României ar trebui să continue cu demisiile celor 72 de senatori ce au votat pentru imunitatea fostului vicepremier.

“Pasul reprezentat de demisia dlui Oprea, care, apropos, vrem să fie oficială, nu doar din cuvinte - să fie înregistrată, publicată în Monitorul Oficial - e un pas bun, dar nu ne mulţumim doar cu un pas. Cu un ghiocel nu se face primăvară. Vrem mai mult, vrem ca şi ceilalţi 72 de senatori care au votat să îşi asume şi ei asta şi dacă nu o fac ei, aşa cum dl Dragnea, strâns cu uşa, a zis că nu o să îl pună pe Oprea pe listele PSD, aş vrea să stiu dacă pe dl Şerban Nicolae, care de ani de zile are o agendă împotriva justiţiei, îl mai pune pe liste? Vrem să ştim toate partidele, mai vechi sau mai noi că îşi asumă că nu vor mai pune pe listele pentru alegerile din 11 decembrie oameni care s-au manifestat împotriva separării puterilor în stat. Mulţi cetăţeni, şi eu sunt unul între ei, dorim un stat în care puterile să fie separate, parlamentarii să dea legi mai bune şi să lase Justiţia să-şi facă treaba ei, nu cu 72 de oameni fac zid comun şi se erijează în judecători!”, a declarat un protestatar.

Protest anti-impunitate parlamentară în Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016
Protest anti-impunitate parlamentară în Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016 (Epoch Times)

Protest anti-impunitate parlamentară în Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016
Protest anti-impunitate parlamentară în Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016

* * *

Cetăţenii Capitalei sunt aşteptaţi vineri la cel de al doilea protest consecutiv menit să sancţioneze refuzul senatorilor de a da undă verde pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea, acuzat de omor în culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. După ce joi mii de oameni s-au strâns lângă Senat, astăzi protestatarii sunt aşteptaţi în Piaţa Universităţii - kilometrul zero al luptei pentru libertate. Evenimentul este anunţat să înceapă la ora 18.

Reamintim că revoltaţi de votul împotriva cererii DNA vizând urmărirea penală a fostului ministru de Interne, românii, mobilizaţi pe Facebook, au anunţat proteste în toată ţara, pentru joi. În Bucureşti, protestul a avut loc chiar vis-a-vis de clădirea Senatului în care aleşii ţării au votat ca Oprea să fie pus mai presus de lege. Gestul senatorilor a scos în jur de 4000 de oameni în stradă, aceştia scandând "Ruşine, ruşine să va fie", "PSD - ciuma roşie", "Tăriceanu şi ai lui, penalii neamului". În mulţime s-a auzit din nou scandarea ce a răsunat, în urmă cu un an după moartea lui Bogdan Gigină, sub balcoanele Ministerului de Interne condus atunci de Gabriel Oprea: "Girofar până la penitenciar".

"Am venit cu gândul că oricare dintre noi poate fi Bogdan Gigină şi nimeni nu trebuie să fie deasupra legii", declara ieri o tânără.

Protest după votul în cazul Oprea
Protest după votul în cazul Oprea (Epoch Times România)

"Am venit să manifestăm public pentru că avem încredere că putem să schimbăm ceva! Am venit pentru a sancţiona nedreptatea care s-a creat faţă de familia poliţistului Gigină. Toţi se ascund în spatele imunităţii, ceea ce este un lucru necorespunzător pentru o societate democratică, ne-am săturat”, a afirmat un alt protestatar.

“Suntem profund indignaţi şi sperăm să fim generaţia care va schimba ceva! Sperăm să eliminăm imunitatea, căci la fel ca toţi ceilalţi trebuie şi ei judecaţi. (…) Mai ales când se lasă cu lucruri atât de grave precum a fost acesta ar trebui ca Justiţia să facă dreptate!”, a adăugat tânărul, pe nume Dragoş Papuc.

Mai multe informaţii despre protestul de ieri puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne