Atena: Poliţia greacă atacată cu bombe cu petrol artizanale şi pietre

Grupul demonstranţilor s-a adunat în cartierul central din Atena, Exarcheia, lângă Acropolis, pentru a protesta împotriva torturării unui protestatar de către poliţie. Doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi.
Tulburări în Atena, 8 octombrie 2017
Tulburări în Atena, 8 octombrie 2017 (Louisa Gouliamaki/AFP/Getty Images)

Incidentul a avut loc la 16 septembrie, când protestatarul, în vârstă de 16 ani, a fost arestat după un "protest antifascist" din oraş. El a fost bătut şi torturat de poliţiştii revoltaţi şi a ajuns la terapie intensivă în Spitalul General Attica din oraş.

Trecând spre sediul poliţiei, grupul a agitat bannere şi a scandat sloganuri.

Ei pretind că tortura a avut loc în interiorul clădirii.

Pe măsură ce protestele s-au apropiat de secţia de poliţie, ofiţerii au străbătut străzile cu căşti de protecţie şi scuturi.

În timp ce protestul a fost iniţial paşnic, pe măsură ce s-a lăsat întunericul, tinerii au devenit violenţi, purtând măşti pe faţă, atacând poliţişti cu bombe cu petrol artizanale şi pietre.

Ei şi-au făcut blocaje din coşuri cărora le-au dat foc.

Imaginile şocante arată mici incendii care strălucesc pe străzi, în timp ce poliţiştii încearcă să păstreze controlul.

Presa locală informează că doi ofiţeri au fost răniţi şi o persoană a fost arestată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe