Ziarul The Guardian îi declară război lui Donald Trump

Într-un anunţ online, ataşat la articole de ştiri, The Guardian susţine că Trump va fi un duşman al libertăţii presei şi se proclamă santinela care îl va trage la răspundere.
Donald  Trump
Donald  Trump (Getty Images)

Intitulat "Când politicienii sfidează credinţa ...", anunţul promite că ziarul The Guardian va oferi "jurnalism care sfidează politicienii", referindu-se în mod special la Donald Trump.

"Preşedintele ales Donald Trump a ameninţat că va slăbi primul amendament referitor la protecţia reporterilor. El a spus că va da în judecată organizaţiile de ştiri. El a etichetat presa ca fiind "necinstită" şi "gunoi", potrivit publicaţiei.

Ceea ce a deranjat evident ziarul a fost declaraţia lui Trump despre lipsa de onestitate a mass-mediei şi proxenetismul lor neruşinat în favoarea Stângii. Criticile sale la adresa mass-mediei mainstream (cu mare audienţă - n.r.) i-a adus furia lor permanentă, încurajând în acelaşi timp americanii ce erau obosiţi de "predicile" din ziarele lor.

Un articol din 7 noiembrie din Business Insider remarca faptul că aceste alegeri prezidenţiale "ar putea avea cea mai mare diferenţă în ceea ce priveşte srijinul ziarelor pe care a văzut-o vreodată Statele Unite", o majoritate covârşitoare a ziarelor şi revistelor umilindu-l pe candidatul republican în favoarea secretarului Clinton. În mod similar, angajamentul lor deschis pentru campania Clinton, a stat la baza faptului că raportarea lor despre Trump a fost denaturată.

După cum au remarcat mulţi observatori, cel mai mare perdant în alegerile prezidenţiale americane a fost mass-media establishment-ului politic, a cărei credibilitate a căzut la cel mai scăzut nivel din toate timpurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe