Zgonea semnează o petiţie pentru intrarea în Schengen. Macovei îl acuză de populism şi rea credinţă

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Nu de mult, şeful Camerei Deputaţilor, pesedistul Valeriu Zgonea, a anunţat că a semnat petiţia "România Cere Schengen" şi a invitat opinia publică să se implice în acest demers, context în care europarlamentarul Monica Macovei i-a transmis că mai bine ar face ceva cu adevărat relevant pentru această cauză şi anume să le ceară deputaţilor PSD să respingă cele 25 de proiecte de modificare a Codului penal şi de procedură penală.

"României i se refuză dreptul de a intra în Schengen, deşi a îndeplinit deja toate condiţiile şi obiectivele asumate! Eu m-am alăturat PES activists România şi am semnat petiţia ‪‎România Cere Schengen. Trebuie să arătăm Europei şi celor care ne blochează accesul în Schengen că avem o voce puternică, o voce care ştie să-şi ceară drepturile! Arată-ţi susţinerea! Semnează şi tu petiţia", scria miercuri, pe contul său de Facebook, Valeriu Zgonea.

În replică, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei i-a sugerat, vineri, liderului PSD să facă totuşi ceva concret pentru intrarea României în Spaţiul Schengen.

"Zgonea, nu mai păcăli românii! Nu este suficient să semnezi petiţii pentru intrarea în Schengen, trebuie să le ceri deputaţilor PSD să respingă cele 25 de proiecte de modificare a Codului Penal şi de Procedură Penală. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, poate face ceva concret pentru a sprijini intrarea României în Schengen, pentru că are puterea să decidă şi să le ceară membrilor PSD să respingă proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală.

Zgonea alege însă calea populistă a semnării unei petiţii pentru intrarea Românei în Schengen, ca şi cum nu ar avea o funcţie politică decizională în stat. Este evident că, din cauza lui Ponta şi a "grupului infracţional organizat" PSD, discuţiile despre intrarea României în Schengen au fost amânate pentru o dată necunoscută", a precizat Monica Macovei.

Statele membre se uită, atunci când iau o decizie, la voinţa politică de a combate corupţia, susţine fostul ministru al Justiţiei, adăugând că, în cazul României, acţiunile şi declaraţiile majorităţii parlamentare şi ale Guvernului condus de inculpatul Ponta arată lipsa acestei voinţe politice de a combate corupţia.

"Camera Deputaţilor, condusă de Valeriu Zgonea, este cea care a refuzat, prin votul majorităţii parlamentare, ridicarea imunităţii parlamentare a lui Ponta şi a prietenilor lui politici. Asta înseamnă lipsa voinţei politice de a combate corupţia", a subliniat Monica Macovei.

Mai mult, Camera Deputaţilor, condusă de Valeriu Zgonea, este cea care tot încearcă, prin votul majorităţii parlamentare, să modifice Codul penal, Codul de procedură penală, Legea avocaturii şi Legea privind prevenirea şi sancţionarea corupţiei, astfel încât politicienii corupţi, în incompatibilitate sau în conflicte de interese, să nu mai poată fi anchetaţi şi să nu mai răspundă în justiţie, a continuat europarlamentarul.

"România a depus eforturi uriaşe pentru a îndeplini criteriile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen. Zgonea, în linia trasată de inculpatul Ponta şi PSD, este unul dintre cei care au aruncat la coş toate aceste eforturi ale românilor. Zgonea semnează petiţii, recunoscându-şi astfel reaua-credinţă, incompetenţa şi incapacitatea de a face lucruri bune pentru ţară", a fost concluzia la care a ajuns Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne