Zelenski: Atacul asupra Harkivului este o altă manifestare a nebuniei ruseşti

Volodomir Zelenski (Epoch Times Romania)
Redacţia
26.05.2024

Atacul rusesc asupra unui centru de bricolaj din Harkiv este o altă manifestare a nebuniei ruseşti, nu există o altă modalitate de a spune acest lucru, a transmis preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce 12 persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în urma loviturii cu bombe teleghidate.

"Dragi ucraineni! Tocmai am primit primele rapoarte despre Harkiv - despre o lovitură asupra oraşului, asupra unui obiect civil evident: un centru comercial, un hipermarket de construcţii.

Era sâmbătă, în timpul zilei. Unul dintre cele mai mari centre - înăuntru erau mulţi angajaţi şi vizitatori. Acum întreaga zonă este în flăcări. (...)

Această lovitură asupra Harkivului este o altă manifestare a nebuniei ruseşti, pur şi simplu nu există o altă modalitate de a spune acest lucru. Numai nişte nebuni ca Putin sunt capabili să ucidă şi să terorizeze oamenii într-un mod atât de josnic.

Ştim deja că există răniţi şi că există morţi. Condoleanţele mele familiilor şi prietenilor. Toţi cei care au fost afectaţi vor primi ajutorul de care au nevoie", a declarat Zelenski în discursul său către naţiune.

Preşedintele Ucrainei a mai ţinut să transmită că ţara are nevoie de întărirea apărării antiaeriene şi a cerut ajutorul liderilor occidentali.

"Desigur, dacă am fi avut sisteme de apărare antiaeriană şi aeronave moderne mai adecvate, flota aeriană rusă ar fi suferit deja acelaşi colaps ca şi flota lor din Marea Neagră. Iar teroarea rusă ar deveni pur şi simplu imposibilă. Doborârea avioanelor de luptă ruseşti, a rachetelor ruseşti şi a dronelor lor este o adevărată măsură de menţinere a păcii.

Le mulţumesc tuturor care ne ajută cu arme! Le mulţumesc tuturor celor care lucrează în industria noastră de apărare şi produc armament pentru apărarea Ucrainei! Le mulţumesc tuturor celor care luptă pentru Ucraina şi pentru poporul nostru! Fie ca amintirea tuturor celor a căror viaţă a fost luată de criminalii ruşi să fie veşnică şi luminoasă. Slavă Ucrainei!", a transmis Zelenski.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor